Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Aktualizēts Profesiju klasifikators
Izdrukāt

Aktualizēts Profesiju klasifikators

18.08.2016

Valdība 2.augustā apstiprināja Labklājības ministrijas (LM) sagatavotos grozījumus Profesiju klasifikatorā, ņemot vērā saņemtos priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām tajā.

Profesiju klasifikatorā precizētas profesijas kokapstrādes jomā, aizstājot profesijas nosaukumu Programmvadības kokapstrādes darbgaldu/līniju operators ar Datorizētu kokapstrādes iekārtu operators.

Tāpat Profesiju klasifikators papildināts ar jaunām profesijām - Saeimas Administrācijas izpilddirektors, Vēstnieka sekretārs, Aeronavigācijas informācijas publikāciju speciālists, Gaisa kuģu lidojumderīguma uzturēšanas mehānikas inženieris, Līnijas dzelzceļa stacijas dežurants, Muzeja vadītājs/ direktors, Bibliotēkas vadītājs/ direktors, Cepēja palīgs u.c.

Vienlaikus no Profesiju klasifikatora svītrota profesija Lopkopības pārraugs, jo šāda profesija nav nepieciešama.

Mainīts arī profesijas standarta nosaukums un profesijas standartā iekļautā terminoloģija šādai profesijai - Programmvadības kokapstrādes darbgaldu/līniju operatora profesijas standarts, aizstājot terminu programmvadības kokapstrādes darbgaldi/līnijas ar terminu datorizētas kokapstrādes iekārtas.

Iepriekšminēto paredz valdībā apstiprinātie grozījumi Noteikumos par Profesiju klasifikatoru, profesijai atbilstošiem pamatuzdevumiem un kvalifikācijas pamatprasībām un Profesiju klasifikatora lietošanas un aktualizēšanas kārtību.

Profesiju klasifikatora mērķis ir uzskaitīt profesiju sarakstu, profesijai atbilstošos pamatuzdevumus un kvalifikācijas pamatprasības, lai nodrošinātu valstī starptautiskai praksei atbilstošu darbaspēka uzskaiti un salīdzināšanu.

LM atgādina: ja darba devēji ir konstatējuši, ka no jaunā Profesiju klasifikatora ir izslēgtas uzņēmumam vajadzīgās profesijas vai arī tajā nepieciešams iekļaut jaunas profesijas, priekšlikumi par nepieciešamajām izmaiņām Profesiju klasifikatorā darba devējiem jāiesniedz LM. Tie jāsūta uz oficiālo e-pasta adresi lm@lm.gov.lv.

Iesniedzot priekšlikumus par jaunu profesiju iekļaušanu klasifikatorā, ir jānorāda profesijas nosaukums, pamatojums tās nepieciešamībai (amata apraksts, profesijas standarts u.c.), profesijas paredzamā vieta klasifikācijā, kā arī profesijas profesionālās darbības pamatuzdevumu apraksts.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Pirmdiena
2024. g. 29. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602