Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Pilnvarojuma līgums ar atlīdzību un bez tās


06.09.2012

Jautājums

Vai ir jāiesniedz ziņas VID, ja ar personu ir noslēgts pilnvarojuma līgums?


Atbilde

Saskaņā ar likuma „Par VSA” 1. panta 2. daļas d punktu, darba ņēmējs ir: Saeimas deputāts, pašvaldības deputāts, Ministru kabineta loceklis, komercsabiedrības valdes, padomes loceklis, prokūrists, kontrolieris, Valsts probācijas dienesta brīvprātīgais probācijas darbinieks, kā arī cita persona, kura ieņem amatu, kas dod tiesības uz atlīdzību, ja atlīdzība ir faktiski noteikta.

Saskaņā likuma par VSA 13. panta 2. daļu katru darba ņēmēju, kurš ieguvis, mainījis vai zaudējis šā likuma 1.panta 2.daļā noteikto darba ņēmēja statusu, darba devējs reģistrē VID pēc darba devēja reģistrācijas vietas. Ziņas par darba ņēmējiem darba devējs MK noteiktajā termiņā un kārtībā.

MK 2010. gada 7. septembra noteikumi Nr. 827 „Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli”  nosaka, ka darba devējs ne vēlāk kā vienu dienu pirmspersona uzsāk darbu katru darba ņēmēju reģistrē VID, iesniedzot „Ziņas par darba ņēmējiem”. Ziņas par darba ņēmējiem, kuri ir mainījuši vai zaudējuši likumā par VSAOI noteikto darba ņēmēja statusu, darba devējs iesniedz triju darba dienu laikā pēc tam, kad persona ir mainījusi vai zaudējusi darba ņēmēja statusu.

Tātad, Jūsu minētajā gadījumā, ja ar personu ir noslēgts pilnvarojuma līgums ar atlīdzību, tad likuma „Par VSA” izpratnē, viņš ir darba ņēmējs un par viņu ir jāiesniedz  „Ziņas par darba ņēmējiem”.

Ja pilnvarojuma līgums ir bez atlīdzības, ziņas nav jāiesniedz.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602