Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Apliekamie, neapliekamie darījumi un nodokļa korekcija


12.04.2010

Jautājums

Kompānijas apgrozījums mēnesī ir 30087 lati un šajā pašā mēnesī (gadā arī) bija viens darījums, nepaliekams ar PVN par 107 latiem (ar saimniecisko darbību saistīta dalībnieka iemaksa sabiedrībā). Vai ir nepieciešams veikt priekšnodokļa un nodokļa korekciju par mēnesi un par gadu?


Atbilde

Ja apliekamā persona veic gan apliekamus, gan neapliekamus darījumus un veikto apliekamo darījumu vērtība taksācijas periodā pārsniedz 95 procentus no kopējās darījumu vērtības, dotā persona ir tiesīga atskaitīt priekšnodokli par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem bez proporcijas piemērošanas, kas noteikta likuma desmitajā pantā (likuma „Par PVN” 10.panta 11.1 daļa).

Līdz gada deklarācijas iesniegšanai kompānijai jānokoriģē budžetā maksājamais bez proporcijas piemērošanas atskaitāmais priekšnodoklis un nodoklis, ja tā taksācijas periodā ir izmantojusi tiesības uz priekšnodokļa atskaitīšanu augstākminētajā kārtībā (likuma 10.panta 11.3 daļa).

Tātad, par taksācijas mēnesi Jūs variet atskaitīt priekšnodokli bez proporcijas piemērošanas, bet, iesniedzot taksācijas gada deklarāciju, nāksies nokoriģēt budžetā maksājamo priekšnodokli un nodokli.


Atstāt savu komentāru

Aciano 11.01.2011 01:43

Уточните, пожалуйста, по поводу членских взносов. Сумма полученных от членов общества членских взносов считается необлагаемыми сделками и ДЕКЛАРИРУЕТСЯ в отчёте по НДС ?

Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602