Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Deputāti uzdod sagatavot konkrētus risinājumus administratīvā sloga mazināšanai nekustamo īpašumu attīstības jomā
Izdrukāt

Deputāti uzdod sagatavot konkrētus risinājumus administratīvā sloga mazināšanai nekustamo īpašumu attīstības jomā

06.12.2023

Ekonomikas ministrijai līdz nākamā gada 1.martam jāsagatavo konkrēti risinājumi, kas atvieglotu administratīvo slogu uzņēmējiem nekustamo īpašumu jomā. To 24.oktobrī kopīgā sēdē nolēma Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas un Ilgtspējīgas attīstības komisijas deputāti, informē Saeimas Preses dienests.

“Administratīvā sloga mazināšanu valsts pārvaldē vienojāmies sākt ar procesu izvērtēšanu nekustamo īpašumu attīstības jomā. Aicinām atbildīgās institūcijas vērtēt procedūras būvniecības nozarē kopumā, saprast, kuras administratīvās prasības traucē uzņēmējiem un iedzīvotājiem, un piedāvāt reāli īstenojamus risinājumus. Tāpat sagaidām, kā plānots ieviest priekšlikumus birokrātijas mazināšanai,” pauž Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs. 

Komisiju kopsēdē Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājs Uģis Mitrevics atzīmēja, ka nav pieļaujami ilglaicīgi apgrūtināt sabiedrību un uzņēmējus ar vairākkārtējiem informācijas pieprasījumiem un dokumentiem, kas nepievieno vērtību procesam un gala mērķim.  “Ir laiks Latvijā ieviest principu, ka valsts un pašvaldības iestādēs darbojamies pēc formulas – vieni dati, vienu reizi!  Nevis dažādas institūcijas dažādos laikos prasa tādus pašus vai līdzīgus datus. Informācija ir jāprasa vienu reizi – vai tā ir valsts vai pašvaldības iestāde, neveidojot sarežģītu birokrātisko slogu, kas prasa lielus cilvēkstundu resursus gan valstij, gan iedzīvotājiem," pauž U.Mitrevics. 

Ekonomikas ministrijai risinājumi jāizstrādā sadarbībā ar Valsts kanceleju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Tieslietu ministriju, iesaistot arī Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju, Ilgtspējīgas attīstības komisiju un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju, uzņēmējus, pašvaldības, nevalstiskās organizācijas. Iesaistīto pušu sadarbību uzdots koordinēt Valsts kancelejai. 

Komisijas uz kopīgu sēdi sanāca, lai vērtētu Valsts kancelejas redzējumu par administratīvā sloga un normatīvisma mazināšanas pasākumiem valsts pārvaldē. 



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Sestdiena
2024. g. 27. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602