Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Par preču uzrādīšanu galamērķa muitas iestādē – Rīgas brīvostas muitas kontroles punktā, pabeidzot tranzīta procedūru
Izdrukāt

Par preču uzrādīšanu galamērķa muitas iestādē – Rīgas brīvostas muitas kontroles punktā, pabeidzot tranzīta procedūru

06.11.2023

Lai transportlīdzekļu vadītāji, ierodoties Rīgas brīvostas muitas kontroles punktā (MKP) 0210, bez liekas kavēšanās varētu nokārtot muitas formalitātes pārvadātajām precēm, aicinām autopārvadājumu uzņēmumus laikus informēt transportlīdzekļu vadītājus par to, kāda muitas procedūra secīgi tiks piemērota precēm, pabeidzot tranzīta procedūru, informē Valsts ieņēmumu dienests. 

Aicinām transportlīdzekli ar precēm tranzīta procedūras pabeigšanai Rīgas brīvostas MKP darba vietā “Muitas paviljonā uz joslas” (blakus ostas caurlaižu punktam “Delta-1”) uzrādīt muitai tikai tad, kad transportlīdzekļa vadītājs ir saņēmis informāciju par secīgi pieteikto muitas procedūru vai pagaidu uzglabāšanu.

Tas nozīmē, ka tranzīta procedūrā pārvietotās preces var uzrādīt muitai tikai tad, kad precēm ir pieteikta pagaidu uzglabāšana vai nākamā procedūra – laišana brīvā apgrozībā, uzglabāšana muitas noliktavā, iesniedzot atbilstošu deklarāciju Elektroniskajā muitas datu apstrādes sistēmā (EMDAS).

Praksē nereti ir konstatēti gadījumi, kad kravas automašīnu vadītāji vēlas uzrādīt transportlīdzekli ar muitošanai paredzētajām precēm (tranzīta pabeigšanai), nezinot, kāda muitas procedūra precēm secīgi tiks piemērota. Šādā situācijā turpmākās formalitātes nav iespējams veikt un transportlīdzekļu vadītājiem nākas gaidīt, kamēr sadarbības partneri viņiem sniedz nepieciešamo informāciju.

Ja muitas klienti ierodas Rīgas brīvostas MKP nesagatavojušies preču un transportlīdzekļu uzrādīšanai, tas izraisa papildu autotransporta rindu veidošanos Uriekstes ielā, dīkstāves un lieku kavēšanos transportlīdzekļu vadītājiem. To iespējams novērst ar savlaicīgu informācijas apmaiņu starp transportlīdzekļu vadītājiem un uzņēmumu pārstāvjiem, kuri ir atbildīgi par muitas deklarāciju iesniegšanu.

Papildu informācijai-

Ieteikumi ātrākai preču muitošanai

Skatīt vairāk



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 09. maijs
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602