Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Veicinās godīgu komercdarbības vidi transportlīdzekļu remonta nozarē
Izdrukāt

Veicinās godīgu komercdarbības vidi transportlīdzekļu remonta nozarē

04.10.2016

29. septembrī Ministru kabineta sēdē tika izskatīti grozījumi sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā. Tie paredz, ka personai, izvēloties saņemt apdrošināšanas atlīdzību transportlīdzekļa remonta veikšanai skaidrā naudā, aprēķinātā zaudējumu summa tiek izmaksāta 70% apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Respektīvi, ja persona izvēlas šo atlīdzību saņemt skaidrā naudā, tad izmaksājamo summu samazina, pirmkārt, par aprēķinātā PVN summu, un, otrkārt, summu bez PVN samazina vēl par 30%, kas aptuveni atbilst darba spēka nodokļa summai. Šīs ieturētās summas pēc tam, kad transportlīdzekļa remonts ir pabeigts un iesniegti remontdarbu apmaksu pamatojošie dokumenti, apdrošinātājs vai Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) izmaksā personai, kopējām izmaksām nepārsniedzot ne sākotnējo izdevumu aprēķinu, ne faktiskās izmaksas.

Dokumentus par transportlīdzekļa remontu personai apdrošinātājam vai LTAB jāiesniedz ne vēlāk kā trīs mēnešu laikā pēc atlīdzības saņemšanas, lai saņemtu starpību starp faktiskajām transportlīdzekļa remonta izmaksām un iepriekš izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību.

Piemērojot zaudējuma aprēķinā norādītās summas samazinājumu par 30%, kas izmaksājama personai gadījumos, kad tā transportlīdzekļa remonta vietā izvēlas apdrošināšanas atlīdzības izmaksu skaidrā naudā, tiks samazināts gadījumu skaits, kad, izmaksājot apdrošināšanas atlīdzību, notiek tīša un apzināta komersanta izvairīšanās no nodokļu nomaksas, veicot bojātā transportlīdzekļa remontu. 30% aptuveni atbilst darba spēka nodokļa izmaksām kopējās pakalpojuma izmaksās.

Grozījumu mērķis ir veicināt godīgu komercdarbības vidi transportlīdzekļu remonta nozarē, lai samazinātu to komersantu skaitu, kas izvairās no nodokļu nomaksas, tādējādi nodarot kaitējumu valsts budžetam un negatīvi ietekmējot sabiedrības labklājības līmeņa attīstību. 



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Pirmdiena
2024. g. 29. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602