Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Notiek darbs pie jaunajām prasībām atbilstošo kases aparātu projektēšanas un izstrādes
Izdrukāt

Notiek darbs pie jaunajām prasībām atbilstošo kases aparātu projektēšanas un izstrādes

21.03.2016

Sadarbības vienošanās ietvaros Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk  VID) un biedrība “Latvijas Kases aparātu un sistēmu apkalpojošo dienestu, tirgotāju un ražotāju asociācija” (turpmāk – LKASA) ir uzsākusi darbu, lai jaunajām prasībām atbilstošie kases aparāti, hibrīda kases aparāti un kases sistēmas būtu pieejamas tirgū savlaicīgi, un komersantiem būtu iespējams ievērot Ministru kabineta noteikumos minētos lietošanas termiņus.

Asociācija atzīst, ka pamatā ir apzinātas Ministru kabineta 2014.gada 11.februāra noteikumos Nr.96 “Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība” un Ministru kabineta 2014.gada 11.februāra noteikumos Nr.95 “Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām” iekļautās tiesību normas un ir atlicis precizēt vien dažas nianses. Tādēļ jau šobrīd ir uzsākts darbs pie jaunajām prasībām atbilstošu kases aparātu, hibrīda kases aparātu un kases sistēmu projektēšanas un izstrādes, lai vistuvākajā laikā tiktu uzsākta to ražošana un arī ieviešana tirgū.

Lai iespējami plaši un sekmīgi informētu komersantus un skaidrotu jaunās tiesību normas attiecībā uz kases aparātu tehniskajām un lietošanas prasībām, LKASA un VID vienojās līdz šī gada 1.aprīlim izveidot kopīgu VID speciālistu un nozares ekspertu  darba grupu. Tajā būs pārstāvji gan no VID, gan LKASA, kas arī līdz šim ir aktīvi piedalījušies jauno tehnisko un lietošanas kārtības prasību sagatavošanas procesā. Darba grupā ir aicināti piedalīties arī pārstāvji no Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas, Latvijas kases aparātu un sistēmu apkalpojošo dienestu, tirgotāju un ražotāju asociācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras.

Kā zināms, jau 2014.gada 7.jūlijā VID un LKASA noslēdza vienošanos par sadarbību, lai sniegtu savstarpējas profesionālās konsultācijas un mazinātu kases aparātu un sistēmu apkalpošanas, tirdzniecības un ražošanas nozarē strādājošo komersantu izvairīšanos no nodokļu nomaksas, kā arī sadarbotos priekšlikumu sagatavošanā grozījumiem normatīvajos aktos. Vienošanās ietvaros notika aktīva VID un LKASA ekspertu sadarbība jauno kases aparātu, hibrīda kases aparātu un kases sistēmu tehnisko un lietošanas kārtību regulējošu tiesību normu izstrādes procesā. LKASA eksperti aktīvi iesaistījās VID izstrādāto tiesību normu projektos izvērtēšanā un sniedza konkrētus priekšlikumus tehnisko un lietošanas prasību pilnveidošanai un to veiksmīgākai ieviešanai un realizācijai tirgū un piedāvājot izvērtēšanai tiesību normu redakcijas.

VID atgādina, ka Ministru kabineta 2014.gada 11.februāra noteikumiem Nr.95 “Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām” atbilstošo kases aparātu, hibrīda kases aparātu un kases sistēmu lietošana visiem nodokļu maksātājiem (izņemot padziļinātās sadarbības programmas dalībniekus) obligāti jāsāk ne vēlāk kā 2017.gada 1.janvārī. Savukārt padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku reģistrā iekļautie nodokļu maksātāji jaunajām tehniskajām prasībām atbilstošos kases aparātus, hibrīda kases aparātus un kases sistēmas sāk lietot ne vēlāk kā 2019.gada 1.janvārī.

Biedrība “Latvijas Kases aparātu un sistēmu apkalpojošo dienestu, tirgotāju un ražotāju asociācija” ir sabiedriska organizācija, kas Latvijā apvieno lielākos kases aparātu un sistēmu apkalpojošos dienestus, tirgotājus un ražotājus.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Pirmdiena
2024. g. 29. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602