Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Valsts ieņēmumu dienesta publiskojamo datu bāze papildināta ar informāciju par reģistrētām kvītīm
Izdrukāt

Valsts ieņēmumu dienesta publiskojamo datu bāze papildināta ar informāciju par reģistrētām kvītīm

23.10.2015

Izmantojot Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) reģistrēto kvīšu vienoto datubāzi, jebkura persona var pārliecināties, vai darījuma partnerim ir reģistrēta kvīts, neprasot to apliecināt pašam darījuma partnerim.

Kopš 2015.gada 1.oktobra VID nodrošina publiski pieejamu VID reģistrēto kvīšu vienoto datubāzi (reģistru), kurā ir iekļauta informācija par nodokļu maksātāju VID reģistrētām darījumus apliecinošām kvītīm.

Ievadot attiecīgā nodokļu maksātāja reģistrācijas kodu, kvīts sēriju un kvīts numuru (minētie kritēriji, atlasot datus, ievadāmi precīzi un obligāti), var saņemt informāciju par konkrētā nodokļu maksātāja reģistrētās darījumu apliecinošās kvīts statusu (reģistrēta/izlietota/anulēta) un reģistrācijas datumu.

Aicinām VID reģistrēto kvīšu vienoto datubāzi lietot gadījumā, kad kvīti izmanto kā izglītības un ārstniecisko pakalpojumu attaisnoto izdevumu apliecinošu dokumentu, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, vai kā saimnieciskās darbības izdevumus apliecinošu dokumentu. Šajā situācijā datubāzes izmantošana palīdzēs savlaicīgi izvairīties no problēmsituācijām, kad tiek atteikta iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksa vai kad veiktajā pārbaudē kvītī norādītā darījuma summa netiek atzīta par izdevumiem un nodokļu maksātājam jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

VID reģistrētas kvītis kā samaksu apliecinošus dokumentus izsniedz Ministru kabineta 2007.gada 2.maija noteikumos Nr.282 “Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība” uzskaitītajos izņēmuma gadījumos. Piemēram, pārdodot pašu iegūtu vai ražotu preci to ražošanas vietā (izņemot sabiedriskās ēdināšanas vietas) vai piegādājot to pircējiem uz vietas, pret ieejas maksu, inventāra nomu un citiem papildu pakalpojumiem sporta, kino, kultūras un izklaides pasākumos, pret samaksu par autostāvvietu pakalpojumiem ārpus pastāvīgās darbības vietas (struktūrvienības), pret samaksu par pašu iegūtās vai ražotās produkcijas pārdošanu mazumtirdzniecībā ielu tirdzniecības vietās, kā arī pret samaksu par valsts un pašvaldību budžeta iestāžu sniegtajiem maksas pakalpojumiem, ja samaksu saņem ārpus kases, un citos.

Atgādinām, ka Saeimā 2014.gada 17.decembrī pieņemts likums “Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām””, kurš 2014.gada 30.decembrī publicēts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” Nr.257 (5317). Ar minētajiem grozījumiem likuma “Par nodokļiem un nodevām” 18.pants ir papildināts ar normu, kas nosaka VID pienākumu ar 2015.gada 1.oktobri nodrošināt publiski pieejamu VID reģistrēto kvīšu vienoto datubāzi (reģistru).

VID publiski pieejamās datubāzes sadaļa “Darījumu apliecinošās kvītis” ir pieejama VID mājaslapas sadaļā “VID publiskojamo datu bāze”.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Pirmdiena
2024. g. 29. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602