Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Grozījumi likumā par uzņēmumu ienākuma nodokli
Izdrukāt

Grozījumi likumā par uzņēmumu ienākuma nodokli

29.10.2012

Valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināti grozījumi likumā par uzņēmumu ienākuma nodokli (UIN).

Likumā ir veikti grozījumi, kas paredz, ka ienākumi un zaudējumi, kas radušies no Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomiskās zonas publiskās apgrozības vērtspapīru atsavināšanas, netiek ņemti vērā, nosakot ar UIN  apliekamo ienākumu.

Nodokļa maksātajam ir tiesības piemērot attiecīgās likuma normas (kurās prasīts nosacījums par parādu neesamību), ja kopējais nodokļu parāds (arī nekustamā īpašuma nodokļa) nepārsniedz 100 latus.

Lai ierobežotu izvairīšanos no UIN nomaksas gadījumos, kad kooperatīvās sabiedrības saviem biedriem peļņu izmaksā netieši, tas ir, veicot dažādas izmaksas, kuras nav saistītas ar saimniecisko darbību un kuras vispārējā gadījumā ir apliekamas ar UIN, likuma normas tiek papildinātas ar norādi, ka ar saimniecisko darbību nesaistīti izdevumi ir uzskatāmi par sabiedrības biedru ienākumu.

Grozījumi arī paredz, ka turpmāk, nosakot ar UIN apliekamo ienākumu, neņem vērā zaudējumus, kas radušies, zaudējot akcijas kapitālsabiedrības likvidācijas gadījumā. Tāpat grozījumi paredz arī, ka summas, kas dzēstas nodokļu atbalsta pasākuma ietvaros, tiek iekļautas peļņas vai zaudējumu aprēķina ieņēmumos un par šīm summām samazināms ar UIN apliekamais ienākums.

Ņemot vērā, ka kredītiestādes maksātnespēja izraisa arī ekonomisko krīzi, radot problēmas nodokļu maksātājiem norēķināties un gūt ienākumus, likumā tiek paredzēts, ka par zaudētajiem līdzekļiem nodokļu maksātājs var samazināt ar UIN apliekamo ienākumu jau brīdī, kad tiesa ir pieņēmusi lēmumu par kredītiestādes bankrota procedūras uzsākšanu. Minētais nosacījums ir attiecināms arī uz materiālajām vērtībām, kuras tika nodotas kredītiestādei lietošanā un netika atgūtas.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Pirmdiena
2024. g. 29. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602