Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Darba algas gala aprēķins sakarā ar darbinieka nāvi


30.12.2014

Jautājums

Kā rīkoties situācijā, kad firmas darbinieks pēkšņi nomirst? Ko darīt ar gala aprēķinu? Darbinieks nostrādāja dažas dienas , kā arī ir uzkrājušās neizmantotā atvaļinājuma dienas. Kam tiek izmaksāta šī nauda, ja darbiniekam nav neviena radinieka?


Atbilde

Tā kā darba devēja rīcībā parasti nav pilnīga informācija par darbinieka radniecību un iespējamiem viņa mantiniekiem, kas sakarā ar personas nāvi var Civillikumā noteiktā kārtībā pieteikties mantojumam, tad šajā situācijā  darba devējam visas pienākošās summas, kas būtu šim darbiniekam izmaksājamas, ir jāieskaita darbinieka bankas kontā.

Ja darba samaksa uzņēmumā tiek izmaksāta skaidrā naudā, tad mirušajam darbiniekam aprēķinātā un neizmaksātā gala aprēķina summa ir ieskaitāma deponentos un situācijā, ja piesakās mantinieki, attiecīgi izmaksājama.

Kopējais prasījuma tiesību noilgums Latvijā saskaņā ar Civillikumu ir 10 gadi, līdz ar to, ja mantinieki nepiesakās, deponētā naudas summa ir jāglabā 10 gadus. Pēc šī termiņa notecēšanas nepieprasīto summu iekļauj firmas ieņēmumos.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602