Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » No 2.oktobra tiek ieviesta jaunā sistēma muitas lēmumu pārvaldībai
Izdrukāt

No 2.oktobra tiek ieviesta jaunā sistēma muitas lēmumu pārvaldībai

05.10.2017

Turpinot muitas procesu elektronizēšanu un atbilstoši Savienības Muitas kodeksa (turpmāk – SMK) Darba programmā noteiktajam attiecībā uz SMK projektu “Muitas lēmumi”, ar 2017.gada 2.oktobri tiek ieviesta jaunā sistēma muitas lēmumu pieteikumu elektroniskai iesniegšanai un muitas lēmumu (atļauju un galvojumu) pārvaldībai.

Minēto SMK Muitas lēmumu sistēmu izstrādāja un turpmāk uzturēs Eiropas Komisija.  Tā tiks izmantota visās Eiropas Savienības dalībvalstīs centralizētai muitas atļauju, tostarp tādu, kuras var izmantot vairākās ES dalībvalstīs, administrēšanai. Šī ir pirmā centrālā Eiropas Komisijas muitas informācijas sistēma, kura ietver arī uzņēmēju portālu, kas ļaus autorizētiem lietotājiem piekļūt minētajai centrālajai sistēmai, nodrošinot iespēju elektroniski, centralizēti iesniegt pieteikumus un arī piekļūt informācijai par uzņēmumam reģistrētajām muitas atļaujām.

Latvijas uzņēmējiem piekļuve Muitas lēmumu sistēmai, līdzīgi kā VID informācijas sistēmām, tiek nodrošināta ar VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmas piedāvātajām autentificēšanas iespējām.

Lai reģistrētu lietotājus, kas varēs uzņēmuma vārdā piekļūt Muitas lēmumu sistēmai, personai jāiesniedz VID Iesniegums par SMK Muitas lēmumu sistēmas lietotāju saraksta noteikšanu (informācija par pieteikumu iesniegšanu publicēta sadaļā Muitas atļaujas – Pieteikumu iesniegšana), vai arī to var izdarīt EDS tiesību pārvaldnieks. Lūdzam ņemt vērā, ka sistēmā ir pieejamas šādi biznesa profili:

  • CUST_CONSULTATIVE – lietotājs drīkst skatīties sistēmā ievadīto informāciju;
  • CUST_ADMINISTRATIVE – lietotājs var skatīties un ievadīt informāciju;
  • CUST_EXECUTIVE – lietotājs var skatīties, ievadīt un apstiprināt informāciju.

Ja tiesības tiek piešķirtas ar iesnieguma palīdzību, lietotājam tiek piešķirti visi sistēmas biznesa profili un EDS tiesību administrators ir atbildīgs, lai izmainītu tiesības atbilstoši lietotājam deleģētajiem pienākumiem.

Papildus informējam, ka Muitas lēmumu sistēma ir sasaistīta ar Elektronisko muitas datu apstrādes sistēmu (EMDAS), tādējādi nodrošinot atļauju datu kontroli muitošanas procesā.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 09. maijs
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602