Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Iedzīvotāji varēs griesties iestādēs, izmantojot pakalpojumu portālu www.latvija.lv
Izdrukāt

Iedzīvotāji varēs griesties iestādēs, izmantojot pakalpojumu portālu www.latvija.lv

21.03.2012

Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Iesniegumu likumā, kurš paredz, ka no šī gada 1.septembra iedzīvotāji sarakstei ar valsts un pašvaldību institūcijām varēs izmantot vienoto valsts un pašvaldību pakalpojumu portālu www.latvija.lv un līdz ar to efektīvāk līdzdarboties valsts pārvaldē.

Likuma grozījumi dos iespēju iedzīvotājiem vērsties iestādē ar iesniegumu, to neparakstot ar elektronisko parakstu. Portālā www.latvija.lv varēs autentificēties ar interneta bankas vai elektroniskās identifikācijas kartes starpniecību – šāda forma ļaus attiecīgajai iestādei noskaidrot personas identitāti.

Portālā www.latvija.lv lietotājs varēs izvēlēties kam un kādā formā adresēt iesniegumu, turpat to aizpildīt un iesniegt. Informāciju par atbildes saņemšanu persona varēs saņemt savā e-pastā, savukārt atbildi uz iesniegumu varēs izlasīt savā portāla lietotāja profilā.

Savukārt valsts un pašvaldību iestādēm būs jāintegrē sava dokumentu vadības sistēma, izmantojot Valsts reģionālās attīstības aģentūras piedāvāto tehnisko risinājumu vai izvēloties savu.

Iestāde saņems paziņojumu par jauna iesnieguma saņemšanu, un tai būs jāizvērtē, vai iesniegums atbilst iestādes kompetencei.

Personai, ja tā nebūs apmierināta ar saņemto atbildi, būs tiesības atbildi pārsūdzēt.

Likuma jaunā redakcija paredz tiesības iestādei neatbildēt uz iesniegumu, ja iesniegums nav parakstīts, nav norādīts iesniedzējs.

 Lai mazinātu tiesu noslodzi un novērstu situāciju, kad persona par saņemto atbildi tiesājas vairākkārt, likums paredz, ka lietas par administratīvo aktu vai iestādes faktisko rīcību turpmāk izskatīs tikai vienā tiesu instancē – Administratīvajā rajona tiesā. Tāpat paredzēts, ka par laicīgi nesaņemtu atbildi persona varēs sūdzēties tikai tad, ja spēs pamatot, ka tai radīts būtisks tiesību vai interešu aizskārums.

Apvienojumā ar banku piedāvāto identifikācijas drošību, portālā būs nodrošināts atbilstošs juridisko personu un iedzīvotāju datu aizsardzības līmenis.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Svētdiena
2024. g. 28. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602