Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Saeima apstiprina valdības veiktās izmaiņas ārkārtējās situācijas rīkojumā
Izdrukāt

Saeima apstiprina valdības veiktās izmaiņas ārkārtējās situācijas rīkojumā

28.12.2020

Saeima 18.decembrī apstiprināja virkni izmaiņu, ko valdība ir veikusi attiecībā uz ārkārtējās situācijas laikā noteiktajiem ierobežojumiem. Tostarp deputāti atbalstīja vairākus papildu ierobežojumus, ko Ministru kabinets ieviesis 17.decembrī, informē Saeimas Preses dienests.

Attiecībā uz tirdzniecības vietu darbību ir noteikts, ka no 19.decembra līdz 11.janvārim mazumtirdzniecībā varēs tirgot ierobežotas preču grupas: pārtikas preces, higiēnas preces, pirmās nepieciešamības saimniecības preces, mobilo telefonu priekšapmaksas kartes, tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un to šķidrumus. Tāpat tirgot drīkstēs dzīvnieku barību un preces, preses izdevumus, sabiedriskā transporta biļetes, mutes un deguna aizsegus un individuālos aizsardzības līdzekļus, mājražotāju lauksaimniecības produkciju, kā arī ziedus un Ziemassvētku eglītes. 

Tāpat strādās aptiekas, tai skaitā veterinārās aptiekas, optikas preču veikali, degvielas uzpildes stacijas. 

Ierobežojumi neattieksies uz preču tirdzniecību internetā, kā arī preču izsniegšanu tirdzniecības vietā, ja preces iegādātas, izmantojot distances saziņas līdzekļus. 

No 19.decembra tirdzniecības pakalpojumu sniedzējiem būs jānodrošina, ka apmeklētāji tirdzniecības vietā tiek ielaisti tikai pa vienam, izņemot personas, kam nepieciešama asistenta palīdzība, un bērnus līdz 12 gadu vecumam, ar kuriem var būt kopā viena pilngadīga persona. 

No 21.decembra līdz 11.janvārim darba devējam ir pienākums darbiniekiem nodrošināt attālinātā darba iespējas, ja darba specifika to pieļauj. Darbs jāorganizē tā, lai klātienē darba pienākumus veiktu tikai tie darbinieki, kuri nodrošina darbu nepārtrauktību un nevar to veikt attālināti savā dzīvesvietā. 

Ar valdības lēmumu ir pārtraukta arī sporta treniņu un nodarbību, tai skaitā individuālo apmeklējumu, norise iekštelpās. Tāpat pārtraukta kultūrvietu un izstāžu norises vietu darbība, arī darbības, kas saistītas ar ielu tirdzniecības organizēšanu, tai skaitā gadatirgu darbību. Izņēmums attieksies uz muzeju brīvdabas teritorijām. Kultūrvietās no plkst. 6.00 līdz plkst. 22.00 varēs notikt organizēti profesionālās mākslas mēģinājumi. 

Tāpat aizliegti skaistumkopšanas, pīrsinga un tetovēšanas pakalpojumi, sporta inventāra noma iekštelpās un fotopakalpojumi klātienē, izņemot fotogrāfiju izgatavošanu dokumentiem, kā arī saimnieciskie pakalpojumi klātienē, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu, tāpat aizliegtas dzinējmedības. Aizliegums neattieksies uz atpūtu dabas takās, ja tiek nodrošināta vienvirziena plūsma un divu metru distances ievērošana. 

1.-6.klašu skolēniem ziemas brīvdienas ir pagarinātas par vienu nedēļu – līdz 8.janvārim. 

Ministru kabinets šā gada 6.novembrī saistībā ar straujo Covid-19 infekcijas izplatīšanos un pieaugošo veselības nozares pārslodzes risku izsludināja ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 2021.gada 11.janvārim.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Pirmdiena
2024. g. 29. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602