Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Izmantojot Eiropas Savienības finansējumu, VID stiprina kontrabandas apkarošanu
Izdrukāt

Izmantojot Eiropas Savienības finansējumu, VID stiprina kontrabandas apkarošanu

20.08.2020

Lai stiprinātu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas iestāžu cīņu ar kontrabandu un citiem finanšu noziegumiem, VID nepārtraukti pilnveido tehnisko aprīkojumu un ievieš darbā jaunākās tehnoloģijas. Īstenojot Eiropas Komisijas (EK) Eiropas Biroja krāpšanas apkarošanai (OLAF) programmas “Hercule III” projektu, VID ir iegādājies bezpilota gaisa kuģi un divus transporta līdzekļus ar specializētu aprīkojumu un automatizēto numuru atpazīšanas sistēmu, kā arī apmācījis darbiniekus darbam ar šiem tehniskajiem līdzekļiem.

Bezpilota gaisa kuģa izmantošana ļaus palielināt uzraudzības efektivitāti darbībām ar muitošanai pakļautajām precēm, piemēram, ostu akvatorijā un tai piekļauto teritoriju kontrolējamās daļās, kā arī Latvijas austrumu pierobežā. Tas dos iespēju veikt preventīvas darbības kontrabandas mēģinājumu novēršanai, pilnveidot kuģu degvielas apgādes procesa kontroli, vienlaikus samazinot kontroles pasākumiem nepieciešamo laiku.

Lai veiktu paaugstināta riska lidojumus ar bezpilota gaisa kuģi, ir apmācītas piecas VID amatpersonas par bezpilota gaisa kuģa un videonovērošanas sistēmas vadību, iegūto datu apstrādi, specializēto funkciju un programmu izmantošanu.

Tāpat, realizējot projektu, VID iegādājās  divus transportlīdzekļus ar specializēto aprīkojumu un automatizēto numuru atpazīšanas sistēmu, lai nodrošinātu VID operatīvo un kriminālprocesuālo darbību izpildi. Darbam ar transportlīdzekļos uzstādīto speciālo aprīkojumu ir apmācītas septiņas VID amatpersonas. 

Projekts "VID kapacitātes stiprināšana kontrabandas apkarošanā" tika īstenots no 2019.gada 1.janvāra līdz 2020.gada 30.jūnijam. Projekta kopējais finansējums ir 408 375 euro, no kura 80% ir Eiropas Komisijas (OLAF) piešķirtais finansējums, savukārt 20 % un pievienotās vērtības nodoklis ir Latvijas nacionālais līdzfinansējums.

Lai rastu iespēju izmantot jaunākās tehnoloģijas un iegādāties kontrabandas apkarošanas uzlabošanai nepieciešamo aprīkojumu, VID izstrādāja projekta pieteikumu un iesniedza to EK programmas Hercule III ietvaros izsludinātajā projektu konkursā Tehniskā palīdzība (Technical Assistance). 2018.gada novembrī EK apstiprināja projektu un decembrī tika noslēgts dotācijas  līgums starp VID un EK OLAF par projekta “VID kapacitātes stiprināšana kontrabandas apkarošanā” īstenošanu.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Sestdiena
2024. g. 04. maijs
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602