Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Tiks veicināta plašāka ekonomiskā sadarbība starp Latviju un Šveici
Izdrukāt

Tiks veicināta plašāka ekonomiskā sadarbība starp Latviju un Šveici

08.11.2016

2. novembrī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola un Šveices vēstnieks Latvijā Markuss Niklauss Pauls Dutli (Markus Niklaus Paul Dutly) parakstīja Latvijas Republikas valdības un Šveices Federālās Padomes protokolu, kas groza abu pušu 2002. gada 31. janvārī noslēgto konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem. Ar grozījumiem konvencijā tiks veicināta komercdarbība Latvijā un Šveicē, kā arī atvieglota investoru darbība un kopumā veicināta ārvalstu investīciju piesaiste abās valstīs.

“Šis ir pirmais konvencijas par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu protokols, kuru Latvija ir parakstījusi kopš kļūšanas par pilntiesīgu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalsti. Ar protokola parakstīšanu tiks ne tikai stiprināta esošā nodokļu sistēma, bet arī dots impulss plašākai abu valstu ekonomiskajai sadarbībai, tostarp ārvalstu investīciju piesaistei un komercdarbības attīstībai. Tāpat jāuzsver plašāka abu valstu sadarbība nodokļu administrācijā un savstarpējā informācijas apmaiņā,” norāda finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Latvijas Republikas valdības un Šveices Federālās Padomes protokols ir izstrādāts, lai, izdarot grozījumus konvencijā, nodrošinātu abu valstu rezidentiem vēl labvēlīgāku nodokļu uzlikšanas režīmu, nosakot maksimāli piemērojamās nodokļu likmes attiecībā uz tādiem pasīvajiem ienākumiem kā dividendes, procentu maksājumi un  autoratlīdzības, kurus tie gūst Latvijā vai Šveicē.

Tādējādi dividendes to izcelsmes valstī tiek atbrīvotas no nodokļa uzlikšanas, ja to patiesā labuma guvējs ir sabiedrība – otras Līgumslēdzējas Valsts rezidents, kas nav personālsabiedrība, un kam tieši pieder vismaz 10% no dividendes izmaksājošās sabiedrības kapitāla daļām, vai tas ir pensiju fonds vai otras Līgumslēdzējas Valsts Centrālā banka.

Tāpat tiks samazinātas maksimāli piemērojamās nodokļa likmes, pēc kurām procentu maksājumiem un autoratlīdzībai tiek uzlikti nodokļi to izcelsmes valstī, paredzot 0% likmi procentu maksājumiem un autoratlīdzībām, ko sabiedrība – vienas Līgumslēdzējas Valsts rezidents izmaksā sabiedrībai, kas ir otras valsts rezidents. Līdz ar to investori iegūs skaidrību par to, cik lielā mērā viņu gūtie ienākumi izcelsmes valstī var tikt aplikti ar nodokļiem. Jāpiemin, ka nodokļu uzlikšanas līmenis izcelsmes valstī tiek ievērojami samazināts.

Ar protokolu grozītā konvencija veicinās komercdarbību Latvijā un Šveicē un atvieglos Latvijas investoru darbību Šveicē un otrādi, kā arī kopumā veicinās ārvalstu investīciju piesaisti un ievērojami paplašinās abu valstu nodokļu administrāciju iespējas saņemt informāciju nodokļu uzlikšanas vajadzībām attiecībā uz saviem rezidentiem. Likumprojekts veicinās vēl ciešāku Latvijas un Šveices nodokļu administrāciju savstarpēju sadarbību, nosakot pienākumu veikt informācijas apmaiņu atbilstoši OECD 2005.gada paraugkonvencijas 26.panta redakcijai.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Pirmdiena
2024. g. 13. maijs
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602