Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Valdība nosaka vienotas prasības sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanai un lietošanai
Izdrukāt

Valdība nosaka vienotas prasības sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanai un lietošanai

06.04.2016

2016.gada 22.martā valdība atbalstīja vienotu prasību noteikšanu sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanai un lietošanai. To paredz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadītās darba grupas* sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts "Noteikumi par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu un lietošanu".

VARAM vadībā sagatavotie priekšlikumi paredz noteikt kārtību, kādā sniedz, izmanto un pārtrauc sniegt sabiedriskos ūdenssaimniecības pakalpojumus. Tāpat tiek noteikta vienota kārtība, kādā nekustamo īpašumu pieslēdz centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, tai skaitā prasības attiecībā uz komercuzskaites mēraparāta mezgla atrašanās vietu un gadījumus, kad pieļaujama komercuzskaites mēraparāta mezgla izbūve ārpus piederības robežas, paredzot, ka līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai izbūvētajiem komercuzskaites mēraparātu mezgliem to atrašanās vieta nav jāmaina. Vienlaikus plānots noteikt pakalpojumu sniedzēja sniegto sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu uzskaites kārtību un kārtību, kādā veicami norēķini par saņemtajiem pakalpojumiem. Tāpat turpmāk būs vienota kārtība, kādā aprēķina kompensāciju par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu lietošanas noteikumu pārkāpšanu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards uzsver: “Ar šodienas valdības lēmumu esam pabeiguši darbu pie vienota regulējuma sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas jomā, kas palīdzēs gan pakalpojuma sniedzējiem, gan saņēmējiem. Visi jautājumi un darbības, kas ir saistītas ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu un lietošanu, ir vienkopus atrunāti Ūdenssaimniecības pakalpojumu likumā un šodien apstiprinātajos Ministru kabineta noteikumos”.

Jāatgādina, ka 2015.gada 18.jūnijā Saeimā pieņemts VARAM izstrādātais  Ūdenssaimniecības pakalpojumu likums, kas stājās spēkā 2016.gada 1.janvārī. Likums tika izstrādāts ar mērķi sekmēt kvalitatīvu un vides prasībām atbilstošu ūdenssaimniecības pakalpojumu pieejamību, lai nodrošinātu pakalpojumu lietotājus ar nepārtrauktiem un drošiem pakalpojumiem, līdzsvarojot vides aizsardzības, dabas resursu ilgtspējīgas izmantošanas un sabiedrības ekonomiskās intereses, nosakot vienotas prasības un nosacījumus ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu sniegšanai un lietošanai.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Trešdiena
2024. g. 01. maijs
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602