Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Uzņēmēji var iesniegt jaunus atbalstāmo investīciju projektus uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaides saņemšanai
Izdrukāt

Uzņēmēji var iesniegt jaunus atbalstāmo investīciju projektus uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaides saņemšanai

27.05.2015

Ministru kabineta sēdē jaunā redakcijā tika apstiprināti MK noteikumi „Atbalstāmo investīciju projekta apstiprināšanas un īstenošanas kārtība”, kas nosaka kārtību, kādā ir iesniedzams un vērtējams atbalstāmo investīciju projekts.

Līdz ar Ministru kabineta noteikumu apstiprināšanu, uzņēmēji var iesniegt Ekonomikas ministrijā investīciju projektu pieteikumus atbalstāmo investīciju projekta statusa iegūšanai līdz pat 2020. gada 1. oktobrim, saņemot tiesības piemērot uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaides savas darbības paplašināšanai un modernizācijai.

Stājies spēkā jauns valsts atbalsta regulējums, kas dod tiesības turpināt nodrošināt valsts atbalstu uzņēmumu ienākuma nodokļu atlaides veidā, tāpēc Ministru kabineta noteikumu normas saskaņotas ar jauno valsts atbalsta regulējumu. Tāpat Ministru kabineta noteikumi paredz atvieglot atskaišu sniegšanas kārtību par investīciju projekta īstenošanu, kā arī sīkāk skaidrot projektu sagatavošanas, uzraudzības un projektu grozījumu izdarīšanas kārtību.

Atgādinām, ka uz uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi var pretendēt uzņēmumi, kas piecu gadu laikā plāno investēt vismaz 10 milj. euro apstrādes rūpniecības, datorprogrammēšanas, telekomunikācijas, uzglabāšanas un transporta palīgdarbību nozarēs. Atbalsta programmas ietvaros uzņēmumi, kuru projekti tiek atbalstīti, saņem tiesības pēc projekta īstenošanas piemērot uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi 25 % apmērā no ieguldītās summas. Lēmumu par tiesībām piemērot uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi pieņem Ministru kabinets, balstoties uz Ekonomikas ministrijas sagatavotu investīciju projekta ietekmes uz valsts ekonomiku izvērtējumu.

Uzņēmumu ienākuma nodokļu atlaides lielajiem investīciju projektiem tika ieviestas 2011. gadā ar mērķi veicināt ekonomikas ātrāku atveseļošanu, piesaistot Latvijai lielās investīcijas ražošanas, informācijas un telekomunikāciju, kā arī loģistikas sektoros. Līdz šim brīdim Ministru kabinets ir atbalstījis 25 investīciju projektus par kopējo summu 285 milj. euro.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 03. maijs
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602