Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » VID pievērš pastiprinātu uzmanību lietotu transporta līdzekļu tirdzniecības vietām
Izdrukāt

VID pievērš pastiprinātu uzmanību lietotu transporta līdzekļu tirdzniecības vietām

26.05.2015

Ņemot vērā līdzšinējos kontroles pasākumos konstatētos pārkāpumus, kā arī, lai samazinātu negodīgu komercpraksi lietoto transportlīdzekļu tirdzniecības vietās, Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (turpmāk – CSDD), biedrību „Auto asociācija” un Patērētāju tiesību aizsardzības centru (turpmāk - PTAC) ir uzsācis vairākas aktivitātes ar mērķi sakārtot lietoto transportlīdzekļu tirdzniecības vietu darbību.

To ietvaros VID veic gan preventīvus, gan kontroles pasākumus lietotu transporta līdzekļu tirgotājiem, kā arī sadarbībā ar CSDD, biedrību „Auto asociācija” un PTAC ir sagatavoti priekšlikumi Ministru kabineta noteikumu Nr.876 „Transportlīdzekļu un to numurēto agregātu tirdzniecības noteikumi” pilnveidošanai.

Jau 2014.gada nogalē un 2015.gada sākumā, veicot nodokļu kontroles pasākumus vairākās lietoto transportlīdzekļu tirdzniecības vietās, VID konstatēja būtiskus pārkāpumus, kā rezultātā lietoto transporta līdzekļu tirdzniecības nozarē strādājošajiem nodokļu maksātājiem  ir uzsākti kontroles pasākumi.

Kopumā nozarē identificētie pārkāpumi liecina par negodprātīgu saimniecisko darbību, gūto ieņēmumu neuzrādīšanu pilnā apmērā, kā arī par nelegālo nodarbinātību un, iespējams, arī „aplokšņu algu” izmaksu.

Tādēļ VID jau  maija mēnesī un arī turpmāk visā Latvijas teritorijā veiks nodokļu kontroles pasākumus lietotu transportlīdzekļu tirgotājiem. Kontroles pasākumu laikā uzmanību VID pievērsīs tieši tirdzniecības vietas iekārtošanai, tirdzniecībā pieņemtu transportlīdzekļu reģistrēšanai, grāmatvedības uzskaitei, darījumu apliecinošu dokumentu izsniegšanai un ieņēmumu uzskaitei, jo līdz šim konstatēts, ka tirdzniecības teritorijās, kas pie tam ne vienmēr ir skaidri norobežotas, atrodas gan tirdzniecībā pieņemti transportlīdzekļi, gan tirdzniecībā nepieņemti un nereģistrēti transportlīdzekļi; grāmatvedība netiek kārtota atbilstoši normatīvo aktu prasībām, netiek uzrādīti visi darījumi un no tiem gūtie ieņēmumi, netiek izsniegti darījumu apliecinoši dokumenti, nav noformētas darba tiesiskās attiecības u.c.

Lai sakārtotu lietoto transportlīdzekļu tirdzniecības vietu darbību, samazinātu negodīgu komercpraksi un nodrošinātu patērētāju drošību un aizsardzību, VID sadarbībā ar CSDD, biedrību „Auto asociācija” un PTAC ir sagatavojis priekšlikumus Ministru kabineta noteikumu Nr.876 „Transportlīdzekļu un to numurēto agregātu tirdzniecības noteikumi” pilnveidošanai, kas stingrāk reglamentēs kārtību, kādā  transportlīdzekļi tiks pieņemti tirdzniecībā, kā arī būs noteiktas obligātas prasības dokumentu noformēšanai tirdzniecības vietā u.c.

Vēršam uzmanību, ka izstrādātie grozījumi paredz tirdzniecības teritorijas platības m2 deklarēšanu un vairākas izmaiņas akta par pieņemšanu tirdzniecībā noformēšanā. Lai stiprinātu patērētāju aizsardzību un drošību, grozījumi paredz arī to, ka tirdzniecībā pieņemtam transportlīdzeklim aiz priekšējā stikla būs jānovieto informācija par transportlīdzekļa 1.reģistrācijas gadu, nobraukumu, pārdošanas cenu, informāciju par tehnisko stāvokli. Priekšlikumi paredz arī to, ka papildus aktam par pieņemšanu tirdzniecībā transportlīdzekļa īpašnieks ar transportlīdzekļa tirgotāju noslēdz rakstisku līgumu, kurā nosaka pārdošanas cenu u.c.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 03. maijs
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602