Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Jūrnieku veselības prasības darbam uz kuģa
Izdrukāt

Jūrnieku veselības prasības darbam uz kuģa

05.06.2014

Valdība apstiprināja Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu, kas paredz no vairākām starptautiskām normām pārņemt jaunas prasības jūrnieku veselības atbilstībai darbam uz kuģa.

Šobrīd kārtību, kādā veic jūrnieka veselības pārbaudi un izsniedz ārsta atzinumu par jūrnieka veselības stāvokļa atbilstību, un kritērijus, pēc kādiem veselības pārbaudē konstatē jūrnieka atbilstību darbam uz kuģa, nosaka MK 2003.gada 8.jūlija noteikumi Nr.374 „Kārtība, kādā nosaka jūrnieku veselības atbilstību darbam uz kuģa, un atbilstības noteikšanas kritēriji”.

Ņemot vērā nepieciešamību nacionālajā līmenī pārņemt starptautisko konvenciju un Eiropas Savienības direktīvu prasības attiecībā uz jūrnieku veselības atbilstību darbam uz kuģa, Satiksmes ministrija ir izstrādājusi jaunu noteikumu projektu „Noteikumi par jūrnieku veselības atbilstību darbam uz kuģa”.

Tas darīts, jo Latvijas normatīvie akti paredz, ka grozījumus MK noteikumos neveic, ja jauno normu apjoms pārsniedz pusi no spēkā esošo noteikumu normu apjoma. Šādā gadījumā ir jāsagatavo jauns noteikumu projekts. Līdz ar to MK 2003.gada 8.jūlija noteikumi Nr.374 „Kārtība, kādā nosaka jūrnieku veselības atbilstību darbam uz kuģa, un atbilstības noteikšanas kritēriji” zaudēs spēku.

Ar jauno noteikumu projektu noteikts, ka personai, kura gatavojas iegūt kvalifikācijas sertifikātu darbam uz kuģa atbilstoši normatīvo aktu prasībām par jūrnieku sertificēšanu, un personai, kura ir nodarbināta vai vēlas sākt darbu uz kuģa, kas piedalās starptautiskajā kuģošanā, ir jābūt medicīniskajam sertifikātam par jūrnieka veselības atbilstību darbam uz kuģa.

Projektā arī noteikts, ka jūrnieku ārsts sniedz šādus atzinumus - medicīnisko sertifikātu vai deklarāciju par jūrnieka veselības stāvokļa neatbilstību darbam uz kuģa.

Tāpat ar noteikumu projektu noteikts medicīniskā sertifikāta derīguma termiņi, veselības pārbaudes kārtība un kritēriji, atzinuma izsniegšana, spēkā esamība un apstrīdēšana, jūrnieka medicīniskā sertifikāta paraugs, jūrnieku minimālie redzes standarti, medicīniskās problēmas, kuru dēļ persona nav atzīstama par derīgu darbam uz kuģa vai atzīstama par derīgu ar ierobežojumiem, jūrnieka veselības pārbaudes lapas paraugs, deklarācijas par jūrnieka veselības stāvokļa neatbilstību darbam uz kuģa paraugs, kā arī minimālais fiziskās sagatavotības līmenis, lai jūrnieks varētu sākt un turpināt darbu uz kuģa.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Sestdiena
2024. g. 04. maijs
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602