Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Izmaiņas PVN likuma normu piemērošanā
Izdrukāt

Izmaiņas PVN likuma normu piemērošanā

18.12.2013

Ministru kabinets atbalstīja grozījumus noteikumos par „Pievienotās vērtības nodokļa likuma normu piemērošanas kārtību”.

To mērķis ir nodrošināt vienotu izpratni par normu piemērošanu un novērst to dažādas interpretēšanas iespējas.

Izmaiņas nosaka, ka reģistrētam PVN maksātājam ir tiesības neveikt priekšnodokļa korekciju par precēm, kas nozagtas vai iznīcinātas stihiskā nelaimē vai citādā piespiedu kārtā, ja tas var dokumentāri pierādīt, ka ir veicis visus iespējamos pasākumus, lai atgūtu zaudēto preču vērtību, piemēram, par notikušo nekavējoties paziņojis izmeklēšanas iestādēm.

Tāpat izmaiņas paredz, ka PVN rēķinu izmanto par dokumentu, kas apliecina PVN 0 procentu likmes piemērošanu attiecībā uz kuģiem un gaisakuģiem sniegtajiem pakalpojumiem.

Grozījumi paredz arī to, ka preces vai pakalpojuma nosaukums, daudzums un mērvienība, kā arī preces vai pakalpojuma cenu var norādīt nevis pašā PVN rēķinā, bet tam pievienotajā dokumentā, kas ir uzskatāms par PVN rēķina neatņemamu sastāvdaļu un kurā ir iekļauta atsauce uz PVN rēķina datumu un kārtas numuru. Noteikumos ir precizēta arī citas Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts PVN maksātāja un trešās valsts vai trešās teritorijas PVN maksātāja iesnieguma reģistrācijai Valsts ieņēmumu dienesta (VID)  PVN maksātāju reģistrā veidlapa.

Izmaiņas attiecas uz reģistrētiem PVN maksātājiem, kuri piemēro PVN 0 procentu likmi, kuri priekšnodokļa atskaitīšanas vajadzībām izmanto atsevišķo uzskaiti, izraksta PVN rēķinu, kā arī kuri veic priekšnodokļa korekciju par precēm, kas nozagtas vai iznīcinātas stihiskā nelaimē vai citādā piespiedu kārtā.

Grozījumi attiecas arī uz citas ES dalībvalsts PVN maksātājiem un trešās valsts vai trešās teritorijas PVN maksātājiem, kuri vēlas reģistrēties VID PVN maksātāju reģistrā uz noteiktu laiku, tāpat arī uz personām, kuras ir citas ES dalībvalsts PVN maksātāja un trešās valsts vai trešās teritorijas PVN maksātāja kontaktpersona vai pilnvarotā persona Latvijas Republikā.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Otrdiena
2024. g. 07. maijs
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602