Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Baltijas valstīs ieviesīs vienotu PVN informācijas apmaiņas sistēmu, vienādos muitas procedūras tranzītam
Izdrukāt

Baltijas valstīs ieviesīs vienotu PVN informācijas apmaiņas sistēmu, vienādos muitas procedūras tranzītam

07.11.2013

Visu trīs Baltijas valstu nodokļu un muitas administrāciju vadītāji ir vienojušies par vairāku darba grupu veidošanu gan nodokļu, gan muitas jomā.

Viena no darba grupām ir par efektīvākas informācijas apmaiņas sistēmas izveidi nodokļu administrācijas vajadzībām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas starpā.

Tās mērķis ir papildus Eiropas Savienībā noteiktajam informācijas apmaiņas jomā izveidot operatīvu datu apmaiņu cīņā pret nodokļu nemaksātājiem.

Šobrīd nereti ir situācijas, kad visu triju Baltijas valstu fiziskās personas dodas uz kaimiņvalstīm (Latviju, Lietuvu vai Igauniju), lai reģistrētu uzņēmumus, kuru mērķis nav veikt saimniecisko darbību, bet gan veidot „ķēdes”, tādējādi apgrūtinot nodokļu administrāciju darbu un padarot sarežģītāku, piemēram, PVN pārmaksu izkrāpēju atklāšanu.

Latvijā, iesniedzot PVN deklarāciju, tiek atšifrēti iegāžu un piegāžu darījumi. Balstoties uz Latvijas pieredzi, arī Igaunijas likumdošanā tuvākajā laikā tiks pieņemta identiska prasība. Tas ļaus saslēgt abu valstu informācijas sistēmas un automātiski salīdzināt šos darījumus.

Ņemot vērā, ka pastāv ļoti liela varbūtība, ka no 2013.gada 1.decembra Krievijā netiks pieļauti starptautiskie autopārvadājumi, izmantojot TIR karnešu režīmu, muitas dienesti vadītāji kā būtisku atzīmēja savlaicīgu pasākumu īstenošanu komersantu informēšanai un transporta plūsmas organizēšanas pasākumu plānošanai (piemēram, papildu rindu regulēšanas pasākumu ieviešanai), lai šī gada 1.decembrī mazinātu iespējamos sastrēgumus uz Baltijas valstu robežām ar Krievijas Federāciju un Baltkrievijas Republiku.

Muitas jomā arī ir panākta vienošanās turpināt darba grupas, kas izveidota, lai visās trijās Baltijas valstīs ieviestu līdzīgas kontroles metodes, piemērojot precēm tranzīta muitas procedūru, darbu.

Trešā darba grupa tiks veidota tieši Latvijas vadībā, un tās mērķis ir, nosakot atbilstošus indikatorus un savstarpēji salīdzināmus efektivitātes rādītājus, veikt visu trīs valstu nodokļu un muitas administrāciju darbības analīzi, lai izvērtētu kolēģu labāko pieredzi un rastu iespējas un inovatīvus risinājumus savas darbības pilnveidošanai un uzlabošanai.

Šie lēmumi tika pieņemti 2013.gada 30.oktobrī, Rīgā tiekoties Latvijas, Igaunijas un Lietuvas nodokļu un muitas administrāciju vadošajām amatpersonām. Nākamā trīspusējā tikšanās plānota 2014.gada pirmajā pusē Igaunijā.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Pirmdiena
2024. g. 29. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602