Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Darba devējs triju gadu laikā var precizēt par darbiniekiem deklarētos ienākumus un obligātās sociālās iemaksas
Izdrukāt

Darba devējs triju gadu laikā var precizēt par darbiniekiem deklarētos ienākumus un obligātās sociālās iemaksas

30.10.2013

Valsts ieņēmumu dienests atgādina, ka darba devējam trīs gadu laikā pēc attiecīgā ziņojuma iesniegšanas termiņa ir tiesības precizēt par saviem darbiniekiem deklarētos darba ienākumus un obligātās iemaksas. Ja ienākumi un iemaksas tiek precizētas pārskata mēnesī par iepriekšējo mēnesi pirms pārskata mēneša, tās var tikt gan palielinātas, gan samazinātas, savukārt, ja tās tiek precizētas par vēl iepriekšējiem mēnešiem pirms pārskata mēneša iepriekšējā mēneša, tad tās drīkst precizēt, tikai palielinot.

Darba devējam reizi mēnesī līdz valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšanai noteiktajam termiņam ir jāiesniedz VID „Ziņojums par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu” (turpmāk – darba devēja ziņojums) par pārskata mēnesi (piemēram, oktobrī ir jāsniedz darba devēja ziņojums par septembri).

Gadījumos, ja darba devējam pārskata mēnesī nepieciešams precizēt darba ņēmēju darba ienākumus un obligātās iemaksas par pārskata mēneša iepriekšējo mēnesi, tad darba ņēmēju darba ienākumi un obligātās iemaksas var tikt palielinātas vai samazinātas (piemēram, darba devēja ziņojumā par oktobri tiek precizēti darba ņēmēju darba ienākumi un obligātās iemaksas par septembri, tos palielinot vai samazinot).

Gadījumos, ja darba devējam nepieciešams precizēt darba ņēmēju darba ienākumus un obligātās iemaksas periodā pirms pārskata mēneša iepriekšējā mēneša, tad darba devējs darba ņēmēju darba ienākumus var precizēt triju gadu laikā pēc darba devēja ziņojuma iesniegšanas terminā, tos tikai palielinot (piemēram, oktobrī precizējot darba devēja ziņojumu par augustu, darba devēja ziņojumā par augustu tiek precizēti darba ņēmēju darba ienākumi un obligātās iemaksas par augustu, tikai tos palielinot).

Tādējādi, ja nepieciešams pārskata mēnesī precizēt darba ņēmēju darba ienākumus un obligātās iemaksas par iepriekšējo mēnesi pirms pārskata mēneša, tad darba devējs precizējumus norāda pārskata mēneša darba devēja ziņojuma attiecīgajās ailēs, norādot palielinājumu vai samazinājumu. Piemēram, darba devēja ziņojumā par oktobri tiek precizēti darba ņēmēju darba ienākumi un obligātās iemaksas par septembri, iekļaujot precizējumus oktobra ziņojuma attiecīgajās ailēs.

Vēršam uzmanību, ka, precizējot darba ņēmēju darba ienākumus un obligātās iemaksas pirms pārskata mēneša iepriekšējā mēneša, darba ņēmēju darba ienākumi un obligātās iemaksas nedrīkst samazināties, bet tikai palielināties.

Iesniegtos darba devēja ziņojumus darba devējs triju gadu laikā ir tiesīgs precizēt tikai vienu reizi par katru iepriekšējo pārskata mēnesi par katru darba ņēmēju. Šādos gadījumos darba devēja ziņojuma precizējumā jānorāda pirmreizējā Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtā attiecīgā perioda korektā informācija par visām darba devēja ziņojumā iekļautajām personām un attiecīgie labojumi par konkrēto personu vai personām.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Pirmdiena
2024. g. 29. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602