Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Darbinieku reģistrēšanas kārtība un termiņi
Izdrukāt

Darbinieku reģistrēšanas kārtība un termiņi

28.06.2012

Plānots vienādot darbinieku reģistrēšanas kārtību un termiņus, kā arī paredzēt, ka darba devējam būs jāsniedz ziņas par personu, ar kuru noslēgts uzņēmuma līgums, ja persona nav reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicēja.

Labklājības ministrija izstrādāja grozījumus Ministru kabineta noteikumos par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli. Tie vēl jāsaskaņo ar ministrijām un jāapstiprina valdībā.

Darba devējs, tai skaitā mikrouzņēmumu nodokļa maksātājs, katru darba ņēmēju reģistrēs Valsts ieņēmumu dienestā (VID), iesniedzot ziņas par darba ņēmējiem šādos termiņos:
- ne vēlāk kā vienu dienu pirms darba uzsākšanas, ja ziņas tiek sniegtas papīra formā, vai ne vēlāk kā vienu stundu pirms darba uzsākšanas, ja ziņas tiek sniegtas elektroniski EDS;
- ne vēlāk kā trīs darbdienu laikā par darba ņēmējiem, kuri ir mainījuši vai zaudējuši likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" noteikto darba ņēmēja statusu.

Attiecīgi VID:
- varēs, pamatojoties uz cilvēka iesniegumu, iesniegtajiem pierādījumiem un VID rīcībā esošo informāciju, pieņemt lēmumu un reģistrēt cilvēkam darba ņēmēja statusa zaudēšanu atsevišķos gadījumos, piemēram, ja darba devējs nebūs sasniedzams;
- reģistrēs ziņas par mikrouzņēmuma darbinieka statusa zaudēšanu un darba ņēmēja statusa iegūšanu, ja darba devējs - mikrouzņēmumu nodokļa maksātājs - zaudēs mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusu ar taksācijas gada 1.janvāri pēc ceturtā ceturkšņa nodokļa deklarācijas iesniegšanas.

Turpmāk darba devējiem būs jāsniedz VID ziņas par cilvēkiem, ar kuriem noslēgs vai izbeigs uzņēmuma līgumu, ja cilvēks nebūs reģistrējies VID kā saimnieciskās darbības veicējs. Ziņas par cilvēkiem, ar kuriem noslēgts uzņēmuma līgums līdz šo noteikumu spēkā stāšanās laikam un kas turpināsies pēc šo noteikumu spēkā stāšanās, darba devējam būs jāiesniedz 30 dienu laikā pēc šo noteikumu spēkā stāšanās.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Svētdiena
2024. g. 05. maijs
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602