Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Apliekamo personu izslēgšanas kārtība no PVN maksātāju reģistra.
Izdrukāt

Apliekamo personu izslēgšanas kārtība no PVN maksātāju reģistra.

25.01.2011

Ar 2011.gada 19.janvāri stājas spēkā izmaiņas MK noteikumos Nr.933, kuri regulē kārtību un termiņus apliekamo personu izslēgšanai no PVN maksātāju reģistra:

- ja apliekamā persona ir likvidēta, VID vienas darbdienas laikā pēc ziņu saņemšanas par attiecīgās personas izslēgšanu no Uzņēmumu reģistra, izslēdz to no apliekamo personu reģistra.

- ja PVN grupas dalībnieks ir likvidēts un PVN grupas galvenais uzņēmums divu mēnešu laikā no grupas dalībnieka likvidācijas dienas nav paziņojis par to VID, PVN grupu izslēdz no apliekamo personu reģistra.

- ja apliekamā persona tika reorganizēta, izveidojot vairākus komersantus, un iesniedz VID iesniegumu par tās izslēgšanu no apliekamo personu reģistra un reorganizāciju apliecinošus dokumentus, VID 10 darbdienu laikā pieņem lēmumu par attiecīgās personas izslēgšanu no apliekamo personu reģistra. Ja paredzamais apliekamo darījumu apjoms nesasniedz 35 000 latus, tad, pamatojoties uz saņemto apliekamās personas pamatoto iesniegumu, personu izslēdz no apliekamo personu reģistra.

- ja apliekamā persona (arī fiskālais pārstāvis) 20 dienu laikā pēc taksācijas perioda beigām neiesniedz nodokļa deklarāciju par taksācijas periodu vai VID pieprasītos dokumentus PVN aprēķinu pārbaudei, tad VID nosūta personai rakstisku brīdinājumu par tās izslēgšanu no apliekamo personu reģistra. Ja 12 darbdienu laikā pēc brīdinājuma nosūtīšanas apliekamā persona (arī fiskālais pārstāvis) neiesniedz nodokļa deklarāciju vai dokumentus PVN aprēķinu pārbaudei, personu izslēdz no apliekamo personu reģistra.

- ja VID veiktajā nodokļu pārbaudē tiek konstatēts, ka apliekamā persona (arī fiskālais pārstāvis) nodokļa deklarācijā ir sniegusi nepatiesu informāciju, personu izslēdz no apliekamo personu reģistra.

- ja tiek konstatēts, ka apliekamā persona (arī fiskālais pārstāvis), izņemot PVN grupu, nav sasniedzama norādītajā juridiskajā adresē vai deklarētajā dzīvesvietā, VID nosūta personai rakstisku brīdinājumu par tās izslēgšanu no apliekamo personu reģistra. Brīdinājumā norāda laiku, kad atkārtoti tiks veikta pārbaude. Ja apliekamā persona (arī fiskālais pārstāvis), izņemot PVN grupu, nav sasniedzama juridiskajā adresē vai deklarētajā dzīvesvietā arī atkārtotās pārbaudes laikā, personu izslēdz no apliekamo personu reģistra.

- ja PVN grupas dalībnieks nav sasniedzams norādītajā juridiskajā adresē, VID nosūta galvenajam uzņēmumam un attiecīgajam PVN grupas dalībniekam brīdinājumu par PVN grupas izslēgšanu no apliekamo personu reģistra. Brīdinājumā norāda laiku, kad atkārtoti tiks veikta pārbaude. Ja PVN grupas dalībnieks nav sasniedzams juridiskajā adresē arī atkārtotās pārbaudes laikā, VID izslēdz PVN grupu no apliekamo personu reģistra.

- ja VID veiktās pārbaudes rezultātā ir konstatējis, ka apliekamās personas (arī fiskālā pārstāvja) norādītā juridiskā adrese vai deklarētās dzīvesvietas adrese faktiski nepastāv, personu izslēdz no apliekamo personu reģistra.

 

 



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Sestdiena
2024. g. 27. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602