Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Darbinieka paraksts par darba algas saņemšanu


16.10.2019

Jautājums

Grāmatvedība katru mēnesi izdrukāja darbiniekiem darba algas kartiņas divos eksemplāros- uz vienas viņi uzlika savu parakstu, un tā palika uzņēmumā, otru atdeva darbiniekam. Darba algu viņi saņem uz savu bankas kontu. Tagad tika nolemts izsūtīt visiem darba algas kartiņas uz elektronisko pastu. Nekur vairs nebūs darbinieka paraksta par darba algas saņemšanu.

Vai drīkst iztikt bez paraksta par darba algas saņemšanu?


Atbilde

Atbilstoši Darba likuma (DL) 71.pantam, izmaksājot darba samaksu, darba devējs izsniedz darba samaksas aprēķinu, kurā norādīta izmaksātā darba samaksa, ieturētie nodokļi un veiktās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, kā arī nostrādātās stundas, tajā skaitā virsstundas, nakts laikā un svētku dienās nostrādātās stundas. Pēc darbinieka pieprasījuma darba devējam ir pienākums šo aprēķinu izskaidrot.

Parakstoties uz algas kartiņas, darbinieks apliecina tikai to, ka iepazinies ar algas aprēķinu un izmaksājamo summu. Algas kartiņa nav dokuments, kurš apliecina algas izmaksu.

Darbinieka paraksts par algas saņemšanu ir obligāti nepieciešams tikai gadījumos, kad algu izmaksā skaidrā naudā. Ja darbiniekam tā tiek izmaksāta individuāli no uzņēmuma kases, tad viņam jāparakstās uz kases izdevuma ordera. Ja algu izmaksā skaidrā naudā vairākiem darbiniekiem reizē, un to veic par algas izmaksu atbildīgā persona, tad darbinieki par algas saņemšanu parakstās algu izmaksu sarakstā, kurš tiek pievienots kases izdevumu orderim. Šajos gadījumos darbinieka paraksts apliecina, ka viņš ir saņēmis izmaksāto algu.

Savukārt, ja darba līgumā ir atrunāts, ka alga tiks pārskaitīta uz darbinieka norādīto bankas kontu, tad kā pierādījums tam, ka alga ir pārskaitīta, kalpo uzņēmuma bankas konta izraksts. Šajā gadījumā darbinieka paraksts par algas saņemšanu nav obligāts.


Atstāt savu komentāru

veda 23.10.2019 09:55

не является необязательной.

Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602