Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Darbinieka atbrīvošana, kuram ir slimības lapa


02.09.2016

Jautājums

Darba līgums ar darbinieku noslēgts uz noteiktu laiku- līdz 15.08.2016., lai aizvietotu darbinieci, kura bija bērna kopšanas atvaļinājumā.

Dotajā brīdī šim darbiniekam ir slimības lapa B. Viņš slimo jau 2. mēnešus. Vai mēs drīkstam viņu atbrīvot no 15.08.2016., neskatoties uz to, ka viņam ir slimības lapa un šajā laikā darbā atgriežas iepriekšējā darbiniece?


Atbilde

Atbilstoši Darba likuma (DL) 113.panta 1. daļā noteiktajam darba tiesiskās attiecības pēc līguma, kas noslēgts uz noteiktu laiku, izbeidzas ar dienu, kad izbeidzas darba līguma termiņš.

Tātad darba līguma izbeigšana sakarā ar tā termiņa notecējumu ir pieļaujama arī gadījumos, ja, termiņam notekot, darbiniekam ir pārejoša darbnespēja vai darbinieks ir atvaļinājumā vai neveic darbu citu attaisnojošu iemeslu dēļ.

Minētajā gadījumā nav piemērojami DL 109.pantā noteiktie darba devēja uzteikuma aizliegumi un ierobežojumi, kā arī 101.panta 1.daļā atrunātais, ka pēc darbinieka pieprasījuma uzteikuma termiņā neieskaita pārejošas darbnespējas laiku, jo darba attiecības netiek izbeigtas ne pēc darba devēja, ne darbinieka uzteikuma, bet sakarā ar darba līguma termiņa izbeigšanos.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602