Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Celtniecības pakalpojumu sniegšana Igaunijas firmai


15.07.2014

Jautājums

Latvijas firma, PVN maksātājs, sniedz celtniecības pakalpojumus ( griestu, sienu krāsošana) Igaunijas firmai, PVN maksātājam. Objekts atrodas Igaunijā. Sakarā ar lielu darba apjomu tiek noslēgts līgums ar apakšuzņēmēju, Latvijas firmu, PVN maksātāju, par celtniecības darbiem (sienu krāsošana) Igaunijā.

Apakšuzņēmējs nav reģistrēts Igaunijā.

Apakšuzņēmējam ir jāpiestāda rēķins mums ar PVN vai bez nodokļa?

Savukārt Latvijas firmai ir jāpiestāda rēķins Igaunijas kompānijai bez PVN?


Atbilde

Saskaņā ar PVN likuma 25.pantu, ar nekustamo īpašumu saistītu pakalpojumu, tai skaitā ar nekustamo īpašumu saistīta darījuma starpnieku un ekspertu pakalpojuma, viesu izmitināšanas pakalpojuma, nekustamā īpašuma nomas pakalpojuma, būvniecības pakalpojuma, būvdarbu sagatavošanas (tai skaitā arhitektu pakalpojuma), būvdarbu koordinācijas un uzraudzības pakalpojuma sniegšanas vieta ir vieta, kur šis nekustamais īpašums atrodas.

Tātad, Jūsu gadījumā pakalpojuma sniegšanas vieta ir Igaunija.

Pirms pakalpojuma sniegšanas Jums bija jānoskaidro, vai nav jāreģistrējas kā PVN maksātājiem Igaunijā un darījumam jāpiemēro Igaunijas PVN normas.

Tā kā Jūs neesat reģistrējušies kā PVN maksātāji Igaunijā, tad darījums jāuzrāda PVN deklarācijas 48.2 rindā un jāatšifrē pielikuma PVN1 III daļā.

Ja pakalpojuma sniedzējs - apakšuzņēmējs, kurš nav reģistrējies kā PVN maksātājs Igaunijā, izraksta rēķinu Latvijas firmai, kura arī nav reģistrējusies kā PVN maksātāja Igaunijā, tad darījumam PVN nepiemēro, to uzrāda PVN deklarācijas 48.2 rindā, atšifrē pielikuma PVN1 III daļā. Tikai šajā gadījumā jābūt neapstrīdamiem dokumentāliem pierādījumiem, ka pakalpojums tiešām ir sniegts saistībā ar nekustamo īpašumu, kurš atrodas Igaunijā. Ja tādu nav, tad jāpiemēro PVN standartlikme 21%.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602