Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Ikmēneša obligāto iemaksu izpildes datuma attēlošana darba devēja ziņojumā


02.12.2015

Jautājums

"Ziņojumā par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī" (darba devēja ziņojums) nav tādas ailes "Darba ienākumu izmaksas datums".

Kur tas tiek attēlots?


Atbilde

"Ziņojumā par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī" (darba devēja ziņojums) nav tādas ailes "Darba ienākumu izmaksas datums". Visticamāk jautājuma uzdevējs ir domājis minētā ziņojuma 10.aili - "Obligāto iemaksu veikšanas datums".

Šī aile saskaņā ar MK noteikumu Nr.827 "Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli" 29.3.apakšpunktu ir jāaizpilda tikai tajos gadījumos, ja darba devējs pārskata mēnesī precizē darba ņēmēja darba ienākumus un obligātās iemaksas par mēnesi, par kuru ir aprēķināta atlīdzība atbilstoši uzņēmuma, graudniecības vai pārvadājuma līguma nosacījumiem, kā arī prēmija vai citi ienākumi uz iepriekšējo darba attiecību pamata, vai par periodu, kad persona ir bijusi darba ņēmējs, (izņemot gadījumu, kad tiek precizēti darba ņēmēja darba ienākumi un obligātās iemaksas par iepriekšējo mēnesi pirms pārskata mēneša - arī par tām personām, kuras pārskata mēnesī nav darba ņēmēja statusā, bet iepriekšējā mēnesī pirms pārskata mēneša bija darba ņēmēja statusā).

Minētajā gadījumā darba devēja ziņojumā norāda aprēķināto atlīdzību (4. aile), obligātās iemaksas (5. aile), ieturēto IIN (8. aile) un datumu, kas VID paziņojumā (2. pielikums) noteikts kā ikmēneša obligāto iemaksu veikšanas datums (10. aile).


Atstāt savu komentāru

AigarsR 09.12.2015 09:43

Savādi, cik zinu tāda aile visu laiku ir bijusi.

Rižanka 02.12.2015 15:32

Думаю, что вопрос был в другом. И ответ на вопрос имеется в самом бланке данного отчета, а именно, до таблицы имеется строка Darba ienākumu izmaksas datums, где и отражается "дата выплаты трудовых доходов" и, соответственно, подоходного налога с населения. Если в верхней части бланка кликнуть Palīgs ?, то появится следующая информация: Mēneša diena (1-31).
Šis datums ir IIN ieturēšanas datums pārskata mēnesī.
Ja izmaksas datums norādīts tāds, kas pārskata mēnesī atbilst brīvdienai vai svētku dienai, tad EDS tiks attēlota kļūda.

Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602