Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu kārtība fiksētā ienākuma nodokļa maksātājiem


17.06.2015

Jautājums

Vai pašnodarbinātai personai, kura ir fiksētā ienākuma nodokļa maksātāja, ir nepieciešams veikt valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas?


Atbilde

Saskaņā ar likuma „Par VSA” 6.panta 31.daļu, pašnodarbinātie, kuri maksā fiksēto iedzīvotāju ienākuma nodokli un kuru ieņēmumi sasniedz MK noteikto obligāto iemaksu objekta minimālo apmēru, kas reizināts ar koeficientu 3,3, ir pakļauti pensiju apdrošināšanai, invaliditātes apdrošināšanai, maternitātes un slimības apdrošināšanai un vecāku apdrošināšanai.

MK noteikumu Nr.1478 „Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto un brīvprātīgo iemaksu objekta minimālo un maksimālo apmēru” 2. punkts nosaka, ka iemaksu objekta minimālais gada apmērs pašnodarbinātajam un brīvprātīgi apdrošinātai personai ir divpadsmit MK noteiktās minimālās mēneša darba algas.

Tātad, fiksētā ienākuma nodokļa maksātājiem, kuru ieņēmumi sasniedz 360 x 3,3 = 1188 EUR mēnesī, jāveic valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas. Tās var veikt no brīvi izraudzītas summas, bet ne mazākas kā 360 EUR.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602