Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Tulkošanas pakalpojumi, kas saņemti no firmas Amerikā


21.12.2011

Jautājums

 Latvijas firma saņem teksta tulkojuma pakalpojumu internetā no firmas Amerikā, kas nav PVN maksātāja.

Kā šis darījums tiek uzskaitīts? Kā tas atspoguļojas PVN deklarācijā? Vai ir jāveic nodokļa reverss? Kādā deklarācijas rindā PVN pārskatā atspoguļojas šīs darījums?


Atbilde

Ja pakalpojums ir sniegts jebkurai personai, kas veic saimniecisko dabību, tad pakalpojuma sniegšanas vieta ir: saimnieciskās darbības vieta,pastāvīgās iestādes vieta vai pakalpojumu saņēmēja pastāvīgā dzīves vieta (likuma „Par PVN” 4.1panta 4.daļa).

Likuma „Par PVN” 12.panta 1.14 daļā noteikts, ka par pakalpojumiem, kuru sniegšanas vietu nosaka saskaņā ar likuma 4.1 panta 4.daļu un kuri saņemti no citas dalībvalsts personas vai Eiropas Savienības teritorijā nereģistrētas personas, kas neveic saimniecisko darbību iekšzemē, nodokli aprēķina un valsts budžetā maksā:

- pakalpojuma saņēmējs, ja tas ir persona, kas veic saimniecisko darbību un šos pakalpojumus saņem savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai;

- Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā reģistrēta juridiskā persona, kas neveic saimniecisko darbību.

Tātad, teksta tulkošanas pakalpojuma saņemšanas vieta ir Latvija.

Aprēķināto nodokli Latvijas firma atspoguļos PVN deklarācijas 54.rindā, atskaitāmo priekšnodokli – deklarācijas 63.rindā.

Pārskatā PVN 1 I daļā Latvijas firma atspoguļos pakalpojumus, kas saņemti iekšzemē no personām, par kurām tā nomaksā nodokli kā šo pakalpojumu saņēmēja.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602