Пароль

Подписка на новости

Подпишитесь на бесплатные новости портала
"Debеts-Kredīts" и получайте новинки законодательства и другую полезную информацию

Ok

Отписаться от рассылки

Наши партнеры:


Трудовое законодательство и охрана труда


atvaļinājuma kompensācija un nodokļi
illa
Пользователь
сообщений: 1

Добавлено: 29.08.2012 16:56
Darbiniece ir bērna kopšanas atvaļinājumā jau gadu un tagad ir uzrakstījusi atlūgumu (nenostrādājot nevienu dienu). Vai, aprēķinot atvaļinājuma kompensāciju, ir jāpiemēro neapliekamais minimums un atvieglojumi par apgādājamajiem?  
Понравилось сообщение?
Да (0)
Нет (0)
Цитата  
lloiko
Пользователь
сообщений: 272

Добавлено: 29.08.2012 19:38
По моему мнению, если она год не работала, то и отпуск ей не положен. Отпуск за отработанное время предыдущего года можно переносить только в исключительных случаях, если он неблагоприятно влияет на привычную работу предприятия, но к Вашей работнице это не относится. Но, если Вы всё ж таки нашли, за что ей платить, то да - все льготы.  
Понравилось сообщение?
Да (0)
Нет (0)
Цитата
Ita
Пользователь
сообщений: 3

Добавлено: 03.09.2012 11:41
Atvaļinājums pienākas, ja tas pirms bērna kopšanas atvaļinājuma nav izņemts. Ir dažādi risinājumi- vieni uzskata, ka spēkā ir noilgums arī attiecībā uz atvaļinājumiem, un atvaļinājums līdz ar to pienākas ne vairāk kā par 1,5 gadiem, citi uzskata, ka attiecībā uz neizmantotajiem atvaļinājumiem noilguma nav, līdz ar to kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu pienākas par visu laiku, protams, izņemot par bērna kopšanas atvaļinājuma laiku.Neapliekamo minimumu un atvieglojumus par apgādājamajiem cilvēkam piemēro 1x konkrētā periodā, tas nozīmē, ja neviens cits, tajā skaitā VSAA, šos atvieglojumus nepiemēro, tad uzņēmums drīkst piemērot. Ja nē, tad darbinieks, sagatavojot gada deklarāciju, nodokļa pātrmaksu varēs atgūt.  
Понравилось сообщение?
Да (0)
Нет (0)
Цитата


О портале Правила портала Обратная связь Сообщить об ошибке Реклама Pеквизиты Видео  

Телефон: 28331590     E-mail: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602