Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi

06.10.2011
Maksimālais garantiju apmērs kooperatīviem tiks palielināts (0)
Valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas izstrādātos grozījumus Ministru kabineta 2009. gada 7. jūlija noteikumos Nr.746 „Lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas kārtība”, kas paredz palielināt kredīta garantijas maksimālo apmēru lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīviem.

05.10.2011
Grozījumi „Meža likumā” (0)
Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti trešajam galīgajam lasījumam atbalstīja grozījumus Meža likumā.

04.10.2011
Noteikumi par kārtību, kādā izsniedz un anulē atļauju atkritumu savākšanai, pārvadāšanai, pārkraušanai, šķirošanai vai uzglabāšanai, kā arī par valsts nodevu un tās maksāšanas kārtību (0)
Noteikumi par kārtību, kādā izsniedz un anulē atļauju atkritumu savākšanai, pārvadāšanai, pārkraušanai, šķirošanai vai uzglabāšanai, kā arī par valsts nodevu un tās maksāšanas kārtību.

03.10.2011
Kontrolēs akcīzes preces, kuras fiziska persona ieved personīgajā bagāžā (0)
Valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts noteikumu projekts par kārtību, kādā autoceļu robežšķērsošanas vietā kontrolē atsevišķas akcīzes preces, kuras fiziska persona ieved personīgajā bagāžā.
Noteikuma projekts noteiks, ka fiziska persona, šķērsojot Latvijas Republikas ārējo sauszemes robežu pa autoceļiem, tas ir uz Latvijas - Krievijas un Latvijas - Baltkrievijas robežas, robežšķērsošanas vietā aizpildīs akcīzes preču pārvietošanas pieteikumu un to iesniegs muitas kontroles punktā vai robežšķērsošanas vietā.
Fiziskai personai, aizpildot minēto pieteikumu, būs jānorāda savā personīgajā bagāžā esošo atsevišķo akcīzes preču (alkoholisko dzērienu, tabakas izstrādājumu un degvielas) daudzums.

30.09.2011
Mainīsies noteikumi par PVN likuma normu piemērošanu (0)
Ministru kabinets pieņēma grozījumus noteikumos, kas paredz normu piemērošanas kārtību likumam par pievienotās vērtības nodokli.
Noteikumi ir papildināti ar punktu, kas nosaka, ka Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības MK noteiktajā kārtībā izslēgt personu no apliekamo personu reģistra, ja saskaņā ar likuma „Par nodokļiem un nodevām” ir apturēta personas saimnieciskā darbība.
Grozījumi paredz arī papildu punktus noteikumos, kas nosaka, ka priekšnodoklis par saņemtajiem pakalpojumiem, par kuriem PVN valsts budžetā maksā pakalpojuma saņēmējs, atskaitāms tā taksācijas perioda PVN deklarācijā, kad ir saņemti pakalpojumi un saņemts PVN rēķins, vai par šiem pakalpojumiem veikta samaksa avansā saskaņā ar rēķinu.
Noteikumu projekta tiesiskais regulējums īpaši attiecināms uz šādām personu grupām:
- personām, par kurām pieņemts lēmums par saimnieciskās darbības apturēšanu saskaņā ar likumu „Par nodokļiem un nodevām”;
- fiskālajiem pārstāvjiem;
- tiesu izpildītājiem;
- apliekamām personām, kuras kārto PVN uzskaites žurnālu.

27.09.2011
Ceļu satiksmes negadījumā cietusī persona zaudējumus varēs pieteikt pie sava apdrošinātāja (0)
Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā, kas ievieš tiešo zaudējumu regulēšanas sistēmu.
Ja starp negadījumā iesaistīto pušu transportlīdzekļu apdrošinātājiem būs noslēgts savstarpējs līgums, negadījumā cietusī persona radušos zaudējumus varēs pieteikt arī pie sava apdrošinātāja.

23.09.2011
Algota darba ienākumus ārvalstīs strādājošajiem Latvijas iedzīvotājiem neapliks ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (0)
Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, mainot nodokļa uzlikšanas kārtību personām, kas gūst algota darba ienākumus ārvalstīs.
Saskaņā ar izmaiņām iedzīvotāju ienākuma nodoklis nebūs jāmaksā par algota darba ienākumiem, kas gūti citā Eiropas Savienības dalībvalstī vai Eiropas Ekonomikas zonas valstī, vai valstī, ar kuru Latvijai ir noslēgta un stājusies spēkā nodokļu konvencija. Šāda kārtība stāsies spēkā no nākamā gada 1.janvāra un attieksies uz ienākumiem, kas gūti 2011.gadā.

22.09.2011
Valdība atbalsta ES direktīvu ieviešanu par Eiropas Uzraudzības iestādēm (0)
Ministru kabinets (MK) atbalstīja grozījumus vairākos likumprojektos, ar mērķi, lai Latvijas likumdošanā ieviestu Eiropas Parlamenta un Padomes 2010. gada 24. novembra direktīvu 2010/78/ES, kas attiecas uz Eiropas Uzraudzības iestāžu (Eiropas Banku iestāde, Eiropas Sistēmisko risku kolēģija, Eiropas Apdrošināšanas un aroda pensiju iestāde, Eiropas Vērtspapīru un tirgu iestāde) pilnvarām.
Lai ieviestu šīs direktīvas prasības tika izstrādāti grozījumi likumā par norēķinu galīgumu maksājumu un finanšu instrumentu norēķinu sistēmās, Kredītiestāžu likumā, Finanšu instrumentu tirgus likumā, likumā par privātajiem pensiju fondiem, kā arī Finanšu konglomerātu likumā.

20.09.2011
Par vienotu institucionālo vienību un saimnieciskās darbības veicēju reģistrāciju (0)
Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Uzņēmumu reģistra sagatavoto koncepciju par vienotu institucionālo vienību un saimnieciskās darbības veicēju reģistrāciju.
Tās mērķis ir nodrošināt vienotu publiskā sektora subjektu uzskaiti un aktuālas informācijas pieejamību subjektiem vienuviet, kā arī radīt priekšnoteikumus efektīvas un pilnvērtīgas publiskā sektora subjektu klasifikācijas veikšanai.

19.09.2011
Samazināta akcīzes nodokļa likme mazajām alus darītavām (0)
Finanšu ministrija sagatavoja grozījumus noteikumos par kārtību, kādā piešķirams patstāvīgas mazās alus darītavas statuss un piemērojama akcīzes nodokļa likme patstāvīgo mazo alus darītavu saražotajam alum.
Komersantiem, kuriem ir piešķirts patstāvīgās mazās alus darītavas statuss, lai piemērotu samazināto akcīzes nodokļa likmi par pirmajiem 10 tūkstošiem hektolitru alus (kas kalendāra gadā saražoti patstāvīgajā mazajā alus darītavā un izvesti no tās), iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestam akcīzes nodokļa deklarāciju, nebūs nepieciešams pievienot tai mazās alus darītavas sertifikāta kopiju.

< 1 2 3 ... 316 317 318 319 320 321 322 323 324 ... 340 341 342 343 >
Piektdiena
2024. g. 19. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602