Valdība atbalsta pagarināt projekta “Nodokļu informācijas pakalpojumu modernizācija (Maksājumu uzskaite un uzkrājuma princips)” īstenošanas laiku - www.d-k.lv


2022. gada 14. jūnijā valdība atbalstīja pagarināt Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansētā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informācijas un komunikācijas tehnoloģiju projekta “Nodokļu informācijas pakalpojumu modernizācija (Maksājumu uzskaite un uzkrājuma princips)” īstenošanas laiku.

VID uzsāka šī projekta īstenošanu 2019.gadā, un tā izmaksas ir 4,53 miljonu eiro, no kuriem 85% finansējuma tiek segti no Eiropas Savienības fondiem. Valdības lēmums uzdod Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai uzaicināt VID iesniegt projekta iesniegumu Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014. – 2020.gada līdzekļu saņemšanai, informē Valsts ieņēmumu dienests.

VID IKT projekts “Nodokļu informācijas pakalpojumu modernizācija (Maksājumu uzskaite un uzkrājuma princips)” ir daļa no 2015.gadā uzsāktā VID projekta “Nodokļu informācijas pakalpojumu modernizācija”, kura ietvaros tiek turpināti ERAF finansētā  projekta "Nodokļu informācijas pakalpojumu modernizācija MAIS kodols" iesāktie darbi.

VID projekta “Nodokļu informācijas pakalpojumu modernizācija (Maksājumu uzskaite un uzkrājuma princips)” mērķi ir ieviest uzkrājuma principu, ieviest vienoto nodokļu kontu, kā arī nodrošināt pilnīgu informāciju par faktiskajiem konkrētā perioda VID administrētajiem valsts budžeta ieņēmumiem.

Projekta mērķu sasniegšanai nepieciešams izstrādāt mūsdienu tehnoloģijās balstītu ar iekšzemes nodokļiem un VID administrētajām nodevām saistīto maksājumu uzskaites un administrēšanas funkcionalitāti un nodokļu ieņēmumu grāmatvedības uzskaites funkcionalitāti.

Tāpat projekta mērķu sasniegšanai paredzēts pilnveidot VID nodokļu administrēšanas un pakalpojumu sniegšanas procesus, nodrošināt informācijas sistēmu atbalstu VID administrēto nodokļu, nodevu un citu maksājumu uzskaitei valsts budžetā pēc uzkrājuma principa, nodrošināt informācijas sistēmu atbalstu, lai administrētu vienotajā nodokļu kontā veiktos maksājumus VID administrētajiem valsts budžeta ieņēmumiem, kā arī publicēt VID datu kopas atkalizmantojamu datu formātos.

Projektu plānots īstenot līdz 2023.gada 15.decembrim. Pēc projekta īstenošanas ikgadējās uzturēšanas izmaksas tiek plānotas 10% apmērā no izstrādes izmaksām un ir 453 000 eiro. Kopā izstrādes un 15 gadu laikā uzturēšanas izmaksas ir 11,325 miljoni eiro.