Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » SPRK aicina paust viedokli par gaidāmajiem SIA “Rīgas ūdens” ūdenssaimniecības tarifiem
Izdrukāt

SPRK aicina paust viedokli par gaidāmajiem SIA “Rīgas ūdens” ūdenssaimniecības tarifiem

21.01.2022

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) saņēmusi un šobrīd vērtē SIA “Rīgas ūdens” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu. Saskaņā ar iesniegto tarifu projektu kopējais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa pieaugums plānots 0,36 EUR/m3 (bez PVN) apmērā, salīdzinot ar šobrīd spēkā esošajiem tarifiem, ko 2018.gadā apstiprinājusi SPRK, informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.

SPRK 2021.gada 30.decembrī saņēma SIA “Rīgas ūdens” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu un š.g. 7.janvārī papildu informāciju, kurā ūdensapgādes pakalpojumu tarifs ir 1,02 EUR/m3 (bez PVN) apmērā un kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 0,93 EUR/m3 (bez PVN).

Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu izmaiņas saistītas ar elektroenerģijas, siltumenerģijas, gāzes izmaksu un citu ekspluatācijas izmaksu pieaugumu, pamatlīdzekļu nolietojuma un nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījumu pieaugumu, kā arī ūdenssaimniecības pakalpojumu apjomu samazināšanos.

Kopš spēkā esošo tarifu apstiprināšanas SIA “Rīgas ūdens” ir uzsākusi realizēt divus Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētus ūdenssaimniecības attīstības projektus – “Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 5.kārta” un “Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 6.kārta” –, kurus plānots pabeigt 2023.gada 31.decembrī.

Jaunos tarifus plānots piemērot Rīgā, Baltezerā, Garkalnē, Berģos, Maksteniekos, Langstiņos, Upesciemā, Krustkalnos, Valdlaučos, Dreiliņos, Rumbulā, Ulbrokā un daļā Garkalnes pagasta (“Alīses”, Remberģi 1”, “Remberģi 2”, “Selgas”).

Ar tarifu projekta kopsavilkumu iespējams iepazīties SPRK tīmekļa vietnē, kā arī pārskatāmākā veidā – SPRK interaktīvajā infografikā. SPRK aicina lietotājus iepazīties ar tarifu projekta kopsavilkumu un sniegt priekšlikumus un ieteikumus SPRK (sprk@sprk.gov.lv) vai SIA “Rīgas ūdens” (office@rigasudens.lv).

SIA “Rīgas ūdens” ir iesniegusi pilno tarifu projektu, kurā SPRK vērtēšanas laikā pārbaudīs visas komersanta izmaksas. Kopējais pilnā tarifu projekta izvērtēšanas un lēmuma pieņemšanas laiks ir 120 dienas. Ja izvērtēšanas gaitā ir nepieciešams saņemt no uzņēmuma papildu informāciju par tarifu projektu, SPRK lūdz to iesniegt. Brīdī, kad informācija ir pieprasīta, tarifu projekta izskatīšanas laiks tiek apturēts, bet atsākas, kad uzņēmums informāciju ir iesniedzis SPRK.

SPRK vērš uzmanību, ka komersanta aprēķinātais un iesniegtais tarifu projekts izvērtēšanas laikā var tikt mainīts. Izvērtējot tarifu projektu un pārskatot tā darbības procesus, izmaksas var tikt precizētas. Kā rezultātā SPRK apstiprinātie tarifi var atšķirties no SIA “Rīgas ūdens” sākotnēji iesniegtā, tostarp arī tarifu spēkā stāšanās laiks.

Plašāk ar ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifiem citās Latvijas pilsētās var iepazīties SPRK interaktīvajā kartē.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 28. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602