Valdība apstiprina tehniskas izmaiņas Covid-19 atbalsta programmās apgrozāmo līdzekļu grantam un algas subsīdijai - www.d-k.lv


Apstiprinot grozījumus Ministru kabineta noteikumos par atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, valdība precizēja kritērijus apgrozāmo līdzekļu granta saņemšanai, nodrošinot, ka atbalstu varēs saņemt arī strauji augoši uzņēmumi, informē Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Līdz ar grozījumiem noteikts, ka atbalstu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai varēs saņemt tāds uzņēmums, kas reģistrēts Valsts ieņēmumu dienestā (VID) kā nodokļu maksātājs un atbildīs vienam no šādiem nosacījumiem:

Vienlaikus apgrozāmo līdzekļu granta un algu subsīdiju programmā valdība apstiprināja tehniska rakstura grozījumus un precizējumus, lai nodrošinātu skaidru izpratni par valsts atbalsta kumulācijas ierobežojumiem un atbalsta maksimālo apjomu, apvienojot atbalstu.

Detalizēti -grozījumos Ministru kabineta 2020. gada 10. novembra noteikumos Nr.676 “Noteikumi par atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai” un Ministru kabineta 2020. gada 10. novembra noteikumos Nr. 675 "Noteikumi par atbalsta sniegšanu nodokļu maksātājiem to darbības turpināšanai Covid-19 krīzes apstākļos".