Apstiprināti nosacījumi kāzu, bēru un kristību organizēšanai līdz 250 cilvēkiem - www.d-k.lv


Ņemot vērā, ka kāzas, kristības un bēres ir ļoti nozīmīgi notikumi jebkura cilvēka dzīvē, kā arī - izvērtējot epidemioloģisko situāciju, Ministru kabineta š.g. 6. jūlija sēdē apstiprināti atviegloti nosacījumi tieši šo būtisko pasākumu organizēšanai, informē Ekonomikas ministrija.

Ja 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju ir mazāks par 100, un līdz brīdim, kamēr tas nepārsniedz 120), kāzas, bēres un kristības var organizēt atsevišķi noslēgtā telpā vai teritorijā organizētām grupām, ja apmeklētāji jeb viesi atbilst:

Organizējot šos pasākumus, pie ieejas jāpārliecinās, ka klātesošām personām ir sadarbspējīgi sertifikāti; pasākuma norises vietā - telpās vai teritorijā nevar atrasties personas bez sertifikātiem.

Papildu šo pasākumu organizēšanā jāievēro šāds drošības prasības:

Pasākuma organizatora vai saimnieciskā pakalpojuma sniedzēja pienākums ir nesniegt pakalpojumu personai, kura neievēro epidemioloģiskās drošības prasības.

Detalizēti: Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”.