Uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, atkal iespējams plašāk pulcēties - www.d-k.lv


Uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, valdība 22. jūnijā lēma mazināt noteiktos drošības pasākumus, paplašinot pulcēšanās iespējas gan privātos, gan publiskos pasākumos, kā arī pārskatot drošas pakalpojumu sniegšanas prasības komersantiem.

Noteikumi paredz, ka saslimstības radītājiem samazinoties zem 100 gadījumiem uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju 14 dienu laikā, būs iespējams pulcēties atbilstoši jau iepriekš noteiktajiem drošības līmeņiem – visdrošākajam (zaļais līmenis), vidējam (dzeltenais līmenis) un nedrošajam (sarkanais līmenis).

Visdrošākajā līmenī – visi pasākuma dalībnieki/apmeklētāji vakcinēti pret Covid-19 vai pārslimojuši un to var pierādīt ar Covid sertifikātu:

Vidējā līmenī  - pasākuma dalībnieki/apmeklētāji vakcinēti pret Covid -19 vai pārslimojuši un to var pierādīt ar Covid sertifikātu vai pirms pasākuma veikuši Covid testu un tas bijis negatīvs:

Nedrošajā līmenī – privātas tikšanās, kur piedalās arī cilvēki, kuri nav vakcinēti pret Covid-19, nav to pārslimojuši un nav arī testēti:

Vienlaikus kārtība paredz, ka gadījumā, ja būs vērojams straujš saslimstības ar Covid-19 pieaugums – par 20%, bet nepārsniedzot  120 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem -, var tikt lemts par  papildus piesardzības un drošības pasākumu ieviešanu. Savukārt, saslimstībai pieaugot vēl straujāk,  tiktu atjaunoti šobrīd spēkā esošie piesardzības un drošības pasākumi.  

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos paredz arī izmaiņas drošas pakalpojumu sniegšanas prasībās atkarībā no riska pakāpes. Turpmāk: