Līdz 15. janvārim var atteikties vai reģistrēties mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusam - www.d-k.lv


Ir stājušies spēkā vairāki būtiski grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā. Lai uzņēmējiem dotu iespēju iepazīties ar izmaiņām un pieņemt izsvērtu lēmumu par tālāko darbību, par mēnesi – līdz šī gada 15. janvārim - ir pagarināts termiņš, līdz kuram mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs var paziņot VID par savu lēmumu neturpināt darbību šajā režīmā 2021.gadā. To var izdarīt, iesniedzot iesniegumu Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS), informē Valsts ieņēmumu dienests.

Esošie mikrouzņēmuma nodokļa maksātāji līdz šī gada 15. janvārim var vērsties VID, lai atteiktos no šī statusa.

Ja mikrouzņēmums vēlas mainīt savu statusu, ir jāiesniedz iesniegums VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmas sadaļā “Sagatavot dokumentu/No veidlapas/ Mikrouzņēmumu nodokļa dokumenti/ “Iesniegums mikrouzņēmumu statusa iegūšanai” vai “Iesniegums mikrouzņēmumu statusa pārtraukšanai”.

Esošajiem mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem, kuri arī 2021. gadā vēlas saglabāt šo statusu, atsevišķs pieteikums par to nav jāsniedz. Savukārt tie iedzīvotāji, kuri vēl tikai uzsāks savu saimniecisko darbību, varēs pieteikties MUN statusam uzņēmējdarbības uzsākšanas brīdī.