Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Atceļ regulējumu par darbnespējas lapu izrakstīšanu noteiktām iedzīvotāju grupām pēc atgriešanās no ārzemēm
Izdrukāt

Atceļ regulējumu par darbnespējas lapu izrakstīšanu noteiktām iedzīvotāju grupām pēc atgriešanās no ārzemēm

10.09.2020

Ārstniecības un izglītības iestādēs strādājošajiem, kā arī sociālo aprūpes centru darbiniekiem turpmāk vairs neizsniegs darbnespējas lapu (DNL) uz laiku, kad būtu jāievēro pašizolācija pēc ārzemju brauciena. Iepriekš tas bija steidzams risinājums, lai nepieļautu infekcijas izplatību ārstniecības un izglītības iestādēs, kā arī sociālās aprūpes centros, ņemot vērā neskaidro situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību pasaulē.

Līdz šim Ministru kabineta noteikumi paredzēja, ka izglītības iestāžu, sociālo aprūpes centru un ārstniecības iestāžu darbiniekiem, kuriem darbā ir ciešs kontakts ar citiem cilvēkiem, var izrakstīt DNL, ja šīm personām ir jāievēro pašizolācija, piemēram, ārzemju brauciena dēļ. Laikā, kad tika noteikti šādi izņēmumi, bija grūti prognozēt saslimstības pieaugumu konkrētās valstīs un personas nevarēja rēķināties ar pašizolācijas ievērošanu, bet visās sabiedrības interesējas bija nodrošināt, ka, piemēram, iespējams, inficējusies ārstniecības persona, skolotājs vai sociālais darbinieks nedodas uz darbu un ievēro pašizolāciju. 2. septembrī valdība lēma šo normu svītrot, atceļot DNL izrakstīšanu iepriekš minētajām iedzīvotāju grupām.

Šāds lēmums pieņemts, jo epidemioloģiskā situācija ir stabilizējusies un iedzīvotāji savlaicīgi ir informēti gan par citu valstu saslimstības rādītājiem, gan par nepieciešamajiem piesardzības pasākumiem pēc ārzemju braucieniem, piemēram, pēc kuru valstu apmeklēšanas ir obligāti jāievēro pašizolācija. Tāpat Veselības ministrija regulāri atgādina, ka šobrīd vajadzētu atturēties no ārzemju braucieniem. Līdz ar to ikviens var rēķināties ar noteiktajiem piesardzības pasākumiem, un speciāli nosacījumi DNL izrakstīšanā nav nepieciešami.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Trešdiena
2024. g. 17. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602