Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Eiropas lietu komisija: OCTA nebūtu jāattiecina uz sezonāli izmantojamiem transportlīdzekļiem
Izdrukāt

Eiropas lietu komisija: OCTA nebūtu jāattiecina uz sezonāli izmantojamiem transportlīdzekļiem

10.02.2020

Obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļu apdrošināšana (OCTA) nebūtu jāattiecina uz tiem transportlīdzekļiem, kurus izmanto sezonāli, 29.janvārī uzklausot Finanšu ministrijas pārstāvju ziņojumu saistībā ar progresu par komisijas ierosinājumu precizēt Latvijas pozīciju OCTA direktīvai, pauda Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti.

Pērnā gada nogalē komisija papildināja Latvijas pozīciju šai direktīvai, norādot, ka esam ieinteresēti, lai apdrošināšana nebūtu jāveic situācijās, kad īpašnieks ir pieņēmis lēmumu ilgāku laiku nelietot transportlīdzekli, piemēram, ziemas periodā. Iepazīstoties ar Finanšu ministrijas ziņojumu, komisija pārliecinājās, ka vienošanās Eiropas Savienības (ES) Padomē ir panākta un notiek aktīva virzība uz rezultātu, pēc sēdes sacīja Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda.

Finanšu ministrijas pārstāvji atzīmēja, vienošanās paredz, ka dalībvalstīm ir jānosaka procedūra, kādā transportlīdzekļa īpašnieks paziņo par transportlīdzekļa nelietošanu. Tāpat dalībvalstīm būs jāveic atbilstoši pasākumi, proti, jāuzliek pienākums kompensācijas iestādēm nodrošināt, ka cietušajām personām tiek izmaksāta kompensācija par visiem zaudējumiem, kas valsts un citu dalībvalstu teritorijā ir radušies šādu neapdrošinātu transportlīdzekļu lietošanas rezultātā. Pārstāvji pauda, ka šodien notiek pirmais trialogs ar Eiropas Parlamentu par OCTA direktīvas grozījumiem.

Deputāti un Finanšu ministrijas pārstāvji bija vienisprātis, ka jārod vienkāršāks risinājums par transportlīdzekļa noņemšanu no uzskaites attiecīgajā neizmantošanas periodā. Deputāti rosināja izskatīt iespēju OCTA polises neiegādāšanos uztvert kā personas paziņojumu, ka transports satiksmē konkrētajā laika periodā nepiedalīsies.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Otrdiena
2024. g. 16. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602