1.oktobrī pilnā apjomā stājas spēkā higiēnas prasības skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem - www.d-k.lv


Lai mazinātu infekciju slimību izplatīšanās risku, ar š.g. 1.oktobri pilnā apjomā stājas spēkā Ministru kabineta noteikumos Nr.631 ietvertās higiēnas prasības skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanai.

2018. gada 9. oktobrī valdība pieņēma jaunus noteikumus skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem, nosakot viena gada pārejas periodu daļai no prasībām, ļaujot pakalpojumu sniedzējiem pielāgoties to izpildei. 

Vēršam uzmanību, ka noteikumu Nr.631 prasības attiecas uz friziera, manikīra, pedikīra un sejas un ķermeņa kosmētiskajiem pakalpojumiem, izņemot tetovēšanas, mikropigmentācijas, permanentā grima, skarifikācijas un pīrsinga pakalpojumus.

Tādējādi no š.g. 1. oktobra būs aizliegts izmantot ultravioletā starojuma iekārtas, lai sterilizētu piederumus, jo tās neveic sterilizācijas procesu. Kā arī būs jāveic instrumentu tīrīšanas, dezinfekcijas un sterilizācijas plāna izstrāde un uzskaites nodrošināšana par instrumentu dezinfekciju un sterilizāciju. Tāpat stājās spēkā prasība apgūt apmācību programmu par minimālajām higiēnas prasībām, ja pakalpojumu sniedzējam nav atbilstošas izglītības.

Skaidrojumi par higiēnas prasībām un to izpildes veidiem, kā arī tīrīšanas, dezinfekcijas un sterilizācijas plāna un uzskaites ierakstu veikšanas paraugi ir pieejami Veselības inspekcijas izstrādātajās labas prakses rekomendācijās „Droši un higiēnas prasībām atbilstoši skaistumkopšanas pakalpojumi.