VID aicina izmēģināt jauno e-pakalpojumu importa muitas deklarāciju noformēšanai kurjerpasta sūtījumiem - www.d-k.lv


Esat iegādājies preces Ķīnas internetveikalā? Gaidāt, kad kurjerpasts atvedīs muitojamu sūtījumu? Aicinām izmēģināt jauno VID e-pakalpojumu - Importa muitas deklarācijas pasta sūtījumiem!

Jaunais e-pakalpojums sniedz iespēju iedzīvotājiem ātri un vienkārši nokārtot muitas formalitātes sūtījumiem no valstīm ārpus ES, kuru vērtība nepārsniedz 1000 eiro un ja sūtījumā nav īpaši uzraugāmu preču (piemēram, zāles, uztura bagātinātāji). Arī likumdošanā paredzētos maksājumus – muitas un pievienotās vērtības nodokli – aprēķina sistēma un tos var samaksāt tiešsaistē, izmantojot portālu www.latvija.lv.

Tiklīdz muitas formalitātes ir pabeigtas, var sazināties ar kurjerpastu, lai vienotos par sūtījuma piegādi.  Kurjerpastam jādara zināms, ka prece ir izlaista brīvam apgrozījumam, un jāinformē, kāds ir deklarācijas numurs.

Pagaidām vienkāršoto deklarāciju var aizpildīt par sūtījumiem, kas nogādāti Latvijā ar kurjerpastu, taču plānots, ka jau septembrī šādi varēs deklarēt arī ar “Latvijas Pasts” starpniecību saņemtos sūtījumus no valstīm ārpus ES. Aicinām sākt izmantot šo e-pakalpojumu jau tagad, jo no šī gada septembra vairs nebūs iespējams atmuitot ar kurjerpastu saņemtās preces līdzšinējā kārtībā, proti, attālināti iesniegt dokumentus muitas iestādē, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS).

Muitas darbinieki sūtījumu atmuitošanu veic rindas kārtībā, bet, izmantojot jauno e-pakalpojumu, Jums ir iespēja izvairīties no gaidīšanas – muitas deklarācijas sagatavošana un iesniegšana Jums prasīs tikai dažas minūtes.

Plašāka informācija pieejama VID mājaslapas sadaļā Muita > Pasta sūtījumi un prezentācijā “Importa muitas deklarācija pasta sūtījumiem. Lietotāju apmācība”.