Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Valdība apstiprina grozījumus PVN likumā
Izdrukāt

Valdība apstiprina grozījumus PVN likumā

03.12.2018

27. novembrī Ministru kabinets izskatīja Finanšu ministrijas sagatavotos grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumā. Ar likumprojektu ir plānots pārņemt Eiropas Savienības (ES) regulējumu darījumos ar vaučeriem un e-komercijas jomā, kā arī precizēt informatīvās atsauces uz ES direktīvām, kuras ir pārņemtas Latvijas tiesību aktos. Tāpat paredzēts noteikt skaidru PVN piemērošanu darījumos ar apbūves tiesībām, precizēt būtību un saturu PVN atbrīvojuma izmaksu pārdales grupas ietvaros veiktajiem darījumiem atbilstoši ES Tiesas interpretācijai, kā arī precizēt apgrieztās jeb reversās PVN maksāšanas kārtības piemērošanas tvērumu.

Pārņemot ES direktīvas prasības darījumos ar vaučeriem, tiek noteikti vaučeru veidi un definīcijas, ar PVN apliekamā vērtība, kā arī PVN piemērošanas brīdis. Ar likumprojektu tiks pārņemtas ES direktīvas prasības arī attiecībā uz e-komercijas vides sakārtošanu reģistrētiem PVN maksātājiem, dodot papildu iespējas ES mērogā maziem un vidējiem uzņēmumiem un trešo valstu nodokļu maksātājiem efektīvāk veikt uzņēmējdarbību un samazināt administratīvo slogu pakalpojumu sniegšanā un preču tālpārdošanā.

Vienlaikus likumprojekts paredz noteikt skaidru PVN piemērošanu (darījuma veidu un apliekamo vērtību) darījumos ar apbūves tiesībām, kad tiek būvētas nedzīvojamas ēkas vai inženierbūves uz citai personai piederošas zemes un lietotas tās kā īpašniekam šīs tiesības spēkā esamības laikā.

Saskaņā ar ES Tiesas spriedumu ir precizēta PVN piemērošana izmaksu pārdales grupas sniegtajiem pakalpojumiem, nosakot, ka atbrīvojumu no PVN neattiecina uz kredītiestādēm un apdrošināšanas kompānijām. Paredzēts, ka šī norma stāsies spēkā 2019. gada 1. janvārī. Normas tvērums tiks attiecināts tikai uz iekšzemes darījumiem, un skaidri tiks noteikts, ka norma piemērojama tikai izmaksu pārdales grupas sniegtajiem pakalpojumiem tās dalībniekiem.

Vienlaikus grozījumi paredz ar 2020. gada 1. janvāri atcelt apgriezto jeb reverso PVN maksāšanas kārtību būvizstrādājumu, sadzīves elektronisko iekārtu un sadzīves elektriskās aparatūras piegādēm, kā arī ar 2019. gada 1. janvāri paredz apgriezto jeb reverso PVN maksāšanas kārtību noteikt šaurākam melno un krāsaino metālu pusfabrikātu sarakstam.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 29. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602