Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Uzsākta sabiedriskā apspriešana par Eiropas Savienības vienloga vidi muitā
Izdrukāt

Uzsākta sabiedriskā apspriešana par Eiropas Savienības vienloga vidi muitā

01.11.2018

Eiropas Komisija ir uzsākusi sabiedrisko apspriešanu par iespējamu nākotnes iniciatīvu par ES vienloga vidi muitas jomā. “Vienlogs” ir mehānisms, kas ļauj tirdzniecībā un pārvadāšanā iesaistītajām pusēm iesniegt standartizētu informāciju un dokumentus vienā un tajā pašā vietā, lai izpildītu visas ar importu, eksportu un tranzītu saistītās normatīvās prasības. Viens no ES vienloga vides priekšnosacījumiem ir datu apmaiņas ieviešana starp iesaistītajām valsts iestādēm un/vai Eiropas Komisiju, kas ļautu muitas iestādēm nodrošināt citu valsts iestāžu izsniegto dokumentu automatizētu pārbaudi muitošanas procesā.

Uzņēmēji, asociācijas, publiskā sektora iestāžu un akadēmisko aprindu pārstāvji un citas ieinteresētās personas ir aicinātas aizpildīt aptaujas anketu un sniegt viedokļus par formalitātēm, kas saistītas ar preču pārvietošanu pāri ES robežām. Aptaujā galvenā uzmanība pievērsta jautājumiem par pašreizējiem procesiem, kas saistīti ar muitas un citu iestāžu (veselība, lauksaimniecība, vide, zivsaimniecība utt.) normatīvajām prasībām, kas jāizpilda attiecībā uz to preču muitošanu, kuras šķērso ES robežas. Aptaujā ir ietverti jautājumi, lai izzinātu viedokli par pašreizējo situāciju, prioritātēm un vēlamajām pārmaiņām nākotnē.

Ikviens, kurš vēlas piedalīties apspriešanā, aicināts tiešsaistē aizpildīt anketu. Aptaujas anketa ir pieejama arī latviešu valodā.

Apspriešanās rezultāti tiks izmantoti sagatavošanās darbā saistībā ar iespējamu nākotnes iniciatīvu par ES vienloga vidi muitas jomā. Pēc apspriešanās perioda beigām šīs apspriešanās atbilžu kopsavilkumu publicēs Eiropas Komisijas Nodokļu un muitas savienības ģenerāldirektorāta tīmekļa vietnē.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 29. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602