Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Tautsaimniecības komisija konceptuāli atbalsta grozījumus Būvniecības likumā
Izdrukāt

Tautsaimniecības komisija konceptuāli atbalsta grozījumus Būvniecības likumā

31.10.2018

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti 23.oktobrī pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Būvniecības likumā. Tie izstrādāti, lai veicinātu pāreju uz dokumentu apriti elektroniskajā būvniecības informācijas sistēmā.

Likumprojektā precizēts, ka būvniecības informācijas sistēmā ietverti būvniecības procesam un tā kontrolei nepieciešamie dati, un tās mērķis ir nodrošināt datu uzglabāšanu un apriti starp publiskās pārvaldes institūcijām, kontroles institūcijām un būvniecības dalībniekiem, kā arī sabiedrības iesaisti būvniecības procesā.

Būvvaldēm un institūcijām, kuras pilda būvvaldes funkcijas, likumprojektā noteikts pienākums būvniecības un ekspluatācijas kontroles ietvaros nepieciešamās procesuālās darbības atspoguļot un lēmumus izdot būvniecības informācijas sistēmā. Vienlaikus paredzēts, ka paziņojumu par sistēmā izdotajiem administratīvajiem aktiem, lēmumiem, dokumentiem un informāciju adresātam būs jānosūta uz oficiālo elektronisko adresi, ja tā ir aktivizēta.

Paredzēts, ka būvvalde un institūcija, kura pilda būvvaldes funkcijas, neizmantojot būvniecības informācijas sistēmu, varēs veikt darbības, kas saistītas ar administratīvo pārkāpumu procesu un ar būvniecības administratīvā procesa ietvaros izdota administratīvā akta piespiedu izpildi. Tāpat būs iespējams izskatīt informācijas pieprasījumus un iesniegumus, kas nav izskatāmi būvniecības un ekspluatācijas kontroles ietvaros. Likumprojektā veikti arī citi ar sistēmas darbību saistīti precizējumi.

Savukārt no likuma iecerēts izslēgt pašvaldībām uzlikto pienākumu publicēt informāciju par būvniecības ieceri pašvaldības mājaslapā internetā. Paredzēts, ka turpmāk šī informācija būs jānorāda tikai būvniecības informācijas sistēmā.

Likumprojekts paredz pāriet uz pilnīgu elektronisku dokumentu apriti no 2019.gada 1.janvāra.

Lai grozījumi stātos spēkā, tie vēl trīs lasījumos jāskata Saeimai.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 29. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602