Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » VID kļūst pieejamāks ārvalstu investoriem
Izdrukāt

VID kļūst pieejamāks ārvalstu investoriem

18.07.2018

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir veicis būtiskus uzlabojumus ārvalstu investoru apkalpošanā. Izstrādāti vairāki risinājumi, lai palīdzētu ārvalstu uzņēmējiem orientēties Latvijas nodokļu sistēmā un VID pakalpojumu klāstā. Īpašs uzsvars tiek likts uz individuālu pieeju un augsta līmeņa apkalpošanas standartiem.

Viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmē investoru lēmumu attīstīt uzņēmējdarbību kādā konkrētā vietā, ir pārliecība par uzņēmuma spēju darboties noteiktā nodokļu sistēmā un paļaušanās uz konstruktīvu sadarbību ar valsts institūcijām.

VID ģenerāldirektora p.i. Dace Pelēkā: “Nav šaubu, ka Valsts ieņēmumu dienests ir nozīmīgs ķēdes posms ārvalstu investoru piesaistē, tāpēc mūsu uzdevums ir radīt viņiem maksimāli pozitīvu pieredzi. Esam veltījuši daudz darba un enerģijas, lai izstrādātu augsta līmeņa standartu ārvalstu uzņēmēju apkalpošanā, un esmu pārliecināta, ka šī atvērtība un ērtums tiks novērtēts.

Izstrādātais standarts paredz individuālu konsultantu ikvienam lielajam ārvalstu investoram. Tāpat ir pilnveidota VID  tīmekļa vietne www.vid.gov.lv, papildinot to ar sadaļu Invest in Latvia (angļu valodā) un Инвестируй в Латвию (krievu valodā). Plānojot uzsākt uzņēmējdarbību Latvijā vai atsvaidzinot jau esošās zināšanas, ārvalstu uzņēmēji šajā sadaļā var iepazīties ar koncentrētu un viegli uztveramu informāciju par nodokļiem un VID sniegtajiem pakalpojumiem.

Ikdienā uzņēmumu finansisti un grāmatveži sazinās ar VID, izmantojot  Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS). Lai vietnes valoda nekļūtu par šķērsli, uzlabojumi veikti arī VID EDS. Integrētā jaunā atbalsta funkcija – HUGO.lv mašīntulkošanas serviss piedāvā lietotājiem EDS saskarnes tulkojumu angļu un krievu valodā.

Uzdot interesējošos jautājumus angļu vai krievu valodā, vai pieteikties klātienes konsultācijai VID var arī rakstot uz speciāli šim nolūkam izveidotu e-pasta adresi InvestinLatvia@vid.gov.lv.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 29. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602