Par atzīmējamām dienām plāno noteikt Starptautisko sociālā darba dienu un Latgales kongresa dienu - www.d-k.lv


26.aprīlī Saeima konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, kas paredz par atzīmējamām dienām noteikt 27.aprīli – Latgales kongresa dienu – un 8.martu – Pasaules sociālā darba dienu.

Latvijā ir 2010 nozares profesionāļi, kuri ikdienā veic sociālo darbu un sniedz iedzīvotājiem profesionālu atbalstu sociālo problēmu risināšanā. Viens no veidiem, kā informēt Latvijas iedzīvotājus par sociālo darbu un tā mērķiem, ir noteikt Starptautisko sociālā darba dienu par atzīmējamu dienu arī Latvijā, teikts likumprojekta anotācijā.

Savukārt, nosakot 27.aprīli par Latgales kongresa dienu un iekļaujot to atzīmējamo dienu sarakstā, plānots celt Latgales latviešu pašapziņu, stiprināt reģionālo identitāti, izrādīt cieņu vēsturiskajiem ar valsts izveidošanos saistītajiem notikumiem, kā arī veicināt latgaliešu iesaistīšanos pilsoniskajās aktivitātēs. Šāds datums izraudzīts, jo tas ir vēsturiskā 1917.gada Latgales latviešu kongresa lēmumu pieņemšanas datums (atbilstoši tajā laikā spēkā esošajam kalendāram). Šajā kongresā pieņemtie lēmumi veidoja pamatu Latvijas valstij un Latvijas Satversmei, atzīmē likumprojekta autori.

Lai likums stātos spēkā, tas Saeimai vēl jāatbalsta divos lasījumos.