Valdība atbalsta ierosinājumu daudzbērnu ģimenēm četrkārtīgi samazināt valsts nodevu mājokļa iegādei - www.d-k.lv


Ministru kabinets atbalsta Tieslietu ministrijas izstrādāto noteikumu projektu, kas paredz daudzbērnu ģimenei par nekustamo īpašumu četrkārtīgi samazināt valsts nodevu īpašuma tiesību nostiprināšanai zemesgrāmatā – līdzšinējo 2% vietā noteikt 0,5%. 

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs uzsver, ka valstij jānodrošina plaši atbalsta pasākumi daudzbērnu ģimenēm, tostarp, arī būtisku atbalstu ģimenēm ar bērniem sava mājokļa iegādei. Vienlaikus Dz.Rasnačs norāda, ka stipras daudzbērnu ģimenes ir labākā investīcija Latvijas nākotnei.

Nepieciešamība pēc mājokļa ir viena no cilvēka pamatvajadzībām. Lai arī Latvijas tautsaimniecībā pēdējos gados ir vērojama stabila izaugsme, mājokļa iegāde, jo īpaši daudzbērnu ģimenēm, ir finansiāli apgrūtināta, ko var ietekmēt arī valsts nodevas apmērs par īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā.

Pēc grozījumu spēkā stāšanās daudzbērnu ģimenei, ja tā, piemēram, iegādāsies nekustamo īpašumu par vērtību 60000 euro, būs maksājama valsts nodeva 300 euro apmērā, līdzšinējo 1200 euro vietā.