Visiem Elektroniskās deklarēšanas sistēmas klientiem pieejams pārskats par PVN deklarācijās norādīto datu neatbilstībām - www.d-k.lv


Informējam, ka pārskati par uzņēmuma un viņa darījumu partneru pievienotās vērtības nodokļa deklarācijās norādīto datu neatbilstību tagad ir pieejami pilnīgi visiem uzņēmējiem. Aicinām uzņēmējus izmantot Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) elektroniskās deklarēšanas sistēmā (turpmāk – EDS) apkopotos datus ikdienā!

VID EDS ir pieejami pieci pārskati par uzņēmuma un viņa darījumu partneru pievienotās vērtības nodokļa deklarācijās norādīto datu neatbilstību, kas iepriekš no 2014.gada beigām bija pieejami tikai padziļinātās sadarbības programmas dalībniekiem un to nozaru asociāciju uzņēmumiem, ar kurām VID ir noslēgtas sadarbības vienošanās par godīgas konkurences un nodokļu nomaksas veicināšanu nozarē.

Pārskatos sniegta informācija par nodokļu maksātāju un to darījumu partneru pievienotās vērtības nodokļa deklarācijās norādīto datu neatbilstību. Pārskatos apkopotā informācija ļauj nodokļu maksātājiem vieglāk izsekot, vai to un darījumu partneru deklarācijās ir korekti atspoguļoti savstarpējie darījumi, laikus konstatēt kāda darījumu partnera iespējamo negodprātību un izvērtēt turpmāko sadarbību ar šo darījumu partneri.

VID EDS pieejami šādi pārskati:

EDS pastāvīgi tiek pilnveidota, uzlabota un modernizēta, lai nodokļu maksātājiem palīdzētu un atvieglotu pildīt nodokļu saistības atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kā arī, lai mazinātu administratīvo slogu un vienkāršotu nodokļu saistību izpildi.

Ikviens var kļūt par EDS lietotāju, neslēdzot līgumu ar VID, bet izmantojot savas internetbankas lietotājvārdu un paroli, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izsniegto eID viedkarti vai VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” izsniegto elektroniskā paraksta viedkarti (eParakstu).