Vienkāršos ES fondu projektu atlasi - www.d-k.lv


Darba grupa administratīvā sloga mazināšanai ES struktūrfondu apguves procesā izstrādās vienotu kārtību un kritērijus projektu iesniegumu atlasei un vērtēšanai. Tādējādi pieteikšanās ES fondu projektiem kļūs ievērojami vienkāršāka, pārskatāmāka un - arī atbildīgāka.

Pašreiz ES fondu programmām ir saistoši aptuveni 170 noteikumi, un katros no tiem pastāv atšķirīga iesniegto projektu vērtēšanas kārtība un kritēriji. Tas rada būtisku administratīvo slogu, un neveicina strukturētu, efektīvu sistēmu.

Lēmums noteikt vienotu administratīvo un atbilstības vērtēšanas kārtību un kritērijus iesniegtajiem projektiem pieņemts 30.maijā, kārtējā darba grupas sēdē. Darba grupas priekšlikumi tiks iesniegti izvērtēšanai Finanšu ministrijā. Prognozējams, ka Ministru kabineta noteikumu projekts tiks izstrādāts un virzīts apstiprināšanai Ministru kabinetā nākamā gada sākumā.

Darba grupa izskatīja arī citus līdz šim iesniegtos priekšlikumus administratīvā sloga mazināšanai ES fondu vadībā.

Darba grupas ekspertu uzdevums ir vērtēt administratīvā sloga cēloņus normatīvajā bāzē, projektu izstrādē, īstenošanā un uzraudzībā, lai novērstu tā pārņemšanu turpmāko ES fondu projektu īstenošanā 2014.-2020.gadā un veicinātu valsts attīstībai būtisku projektu īstenošanu un nodrošinot samērīgu uzraudzību.